Nieuws

Android 14 krijgt nieuwe opties voor personalisatie 

Android 14
© Google
Tijdens Googles I/O kregen we ook een aankondiging rond nieuwigheden voor Android 14. Gebruikers kunnen hun lock screen meer personaliseren.

Googles VP of Engineering Dave Burke lichtte enkele opties toe voor het personaliseren van de gebruikservaring in Android 14. De nieuwste versie van het OS werd in februari aangekondigd en kreeg een developer preview. De eerste publieke bèta verscheen de voorbije maand.

Die voorlopige versies van Android 14 toonden al nieuwe features voor privacy en beveiliging, zoals de mogelijkheid om PIN-animaties uit te schakelen, zodat het veiliger wordt om je telefoon in het openbaar te unlocken. Ook de toegankelijkheid werd al verbeterd, met grotere lettertypes en led-notificaties voor hardhorigen. Tijdens I/O volgde nog wat nieuwigheden rond widgets en personalisatie. 

Android 14 op I/O 

In Android 14 zal je een gepersonaliseerde klok kunnen toevoegen aan het lock screen. Net zoals bij iOS 16 zal je het lettertype, de grootte en de stijl daarvan kunnen samenstellen. Nog in het lock screen zal je meer snelkoppelingen kunnen toevoegen naar je meest gebruikte handelingen en apps, zoals het opstarten van de camera of het scannen van een QR-code. Daarvoor moet je je Android telefoon straks niet meer ontgrendelen. 

Find My uitgebreid 

Er is ook een belangrijke update voor de Find My-feature, waarmee je je telefoon kan lokaliseren als je hem bent kwijtgespeeld of hij gestolen werd. Zo kan je voortaan Android-smartphones in de buurt gebruiken om jouw toestel beter te kunnen lokaliseren. Gebruik je externe trackers, zoals Tile, dan zullen die ook gaan werken via de Find My-upgrade van Android 14. 

Nieuwe wallpapers 

Daarnaast biedt Android 14 straks nog enkele nieuwe opties voor wallpapers. Zo zal je een patroon met wel 14 verschillende emoji kunnen creëren, met een kleurrijk patroon als achtergrond voor je homescherm of lock screen. De emoji zijn interactief en zullen reageren op je aanrakingen. Tot slot kondigde Google nog cinematic wallpapers en generatieve AI-wallpapers aan. Die eerste laten je toe om foto’s tot een 3D-beeld te verwerken dat effecten meekrijgt, terwijl AI-wallpapers je een beeld laten creëren via een basisachtergrond en prompts.

Uitgelicht artikel Google Pixel 7a Google Pixel 7a officieel: goedkoper dan verwacht

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business