Nieuws

Pixel-telefoons oververhitten na recente update

Google Pixel 7a
© Google
Wereldwijd melden gebruikers problemen met hun Pixel-telefoon. Hun Pixel 6 of Pixel 7 kampt met oververhitting en de batterij loopt te snel leeg.

Zowel op de supportfora van Google als op Reddit en Twitter duiken getuigenissen op van Pixel-eigenaars met problemen. Vermoedelijk ligt de recente update van 12 mei aan de basis ervan. Hoewel Pixel-telefoons doorgaans al wat warmer worden en niet het beste presteren wat batterijduur betreft, heeft de recente update het probleem blijkbaar nog een stuk erger gemaakt.

Ook Engadget rapporteert over het probleem, nadat ze gecontacteerd werden door de eigenaar van een Pixel 6 Pro. Het toestel raakte oververhit en verloor zijn batterijlading veel te snel. De gebruiker heeft naar eigen zeggen het vermoeden dat de Google-app en/of de software-update van 12 mei de problemen veroorzaken. De Google-app verwijderen en een oudere versie installeren, had naar verluidt slechts een minimale impact. Andere gebruikers hebben de fabrieksinstellingen proberen herstellen van hun Pixel 6 of 7, maar dat verhielp de problemen niet. Daardoor is er ongerustheid over mogelijke schade aan de batterij of CPU.

Google communiceerde nog niet

Aangezien het terugrollen van de Google-app geen soelaas brengt, ligt er mogelijk een ernstiger issue aan de basis van het probleem. Gebruikers vragen zich af of het aan het Android System Intelligence ligt of dat de mei-update een definitieve impact had op de batterij. Daarnaast circuleert er nog een theorie: dat de Google-app vastzit in een loop omdat die voortdurend een oproep wil uitvoeren. Bepaalde netwerkinteracties zouden een abnormaal stroomverbruik kunnen veroorzaken en daardoor dus oververhitting. 

De optie Adaptieve batterij activeren of instellingen voor batterij-optimalisatie zouden het probleem deels kunnen verhelpen. Het is in elk geval een tijdelijke oplossing die de oorzaak van het probleem niet aanpakt. Google heeft voorlopig nog niet gecommuniceerd over het euvel, maar zou weldra wel met een sluitende oplossing moeten komen.

google pixelmobielsmartphone

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals