Deze camera-upgrade komt naar de OnePlus 12

OnePlus 12 camera-upgrade
© Unsplash/Mayer Tawfik
De OnePlus 12 krijgt een langverwachte camera-upgrade, stelt geruchtenmaker Digital Chat Station, die spreekt over een ‘periscoop-module’.

Camera’s zijn jarenlang het struikelblok geweest van high-end OnePlus-toestellen. De samenwerking met camerafabrikant Hasselblad bracht daar wel verandering in, met onder andere veranderingen op het vlak van kleurafstelling. Komend jaar lijkt er ook plaats voor een langverwachte upgrade voor de telefoto-camera, schrijft Digital Chat Station. Volgens de geruchtenverspreider bevat de OnePlus 12 een zogenaamde periscoop-camera.

Zulke periscoop-camera’s worden meestal gebruikt om een zoombereik van 5x of hoger te bereiken. Samsung’s Galaxy S23 Ultra biedt bijvoorbeeld 10x optische zoom via een periscoop-module. Of het Chinese merk ook voor 10x zoom kiest, wordt vooralsnog niet genoemd. Wel is duidelijk dat het kan leiden tot een flinke upgrade vanaf de OnePlus 11. OnePlus’ high-end smartphone voor 2023 maakt namelijk gebruik van een reguliere telefoto-camera met 2x optische zoom.

Uitgelicht artikel OPPO OPPO en OnePlus lijken te vertrekken uit Frankrijk

Mede-geruchtenmaker Max Jambor noemt het gerucht wel ‘twijfelachtig’. “OnePlus test al geruime tijd periscooplenzen. Er waren ook enkele periscoopmodellen van de 10 Pro”, schrijft Jambor in een tweet. Dat laatstgenoemde toestel kreeg overigens geen periscoop-module aan boord. Het blijft op dit punt dus onzeker of de gelekte informatie juist is. Dat OPPO dit jaar kennis opdeed met zo’n type telefoto-camera biedt wel mogelijkheden – OnePlus kan immers hardware van zijn moederbedrijf lenen.

Snapdragon 8 Gen 3

Digital Chat Station laat zich ook uit over de chipset van de OnePlus 12. Onder de motorkap zou de telefoon beschikken over een Snapdragon 8 Gen 3 van Qualcomm. Specificaties van die chipset zijn op dit punt nog grotendeels onbekend. Bovendien duurt het nog minimaal een half jaar voordat de high-end smartphone wordt gelanceerd: OnePlus zou dus nog met details kunnen schuiven.

Neem de geruchten daarom ook met een korrel zout. OnePlus heeft niet gereageerd op het bericht van de geruchtenmaker.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business