Nieuws

Cloudgaming-app Amazon Luna werkt nu ook op Google TV en Android TV

Amazon Prime Gaming games november
© Amazon
Cloudgaming zit in de lift, ook bij Amazon. Het bedrijf past zijn gaming-applicatie dan ook aan om op meerdere tv's te werken.

Amazon Luna is een van de diensten die Amazon aanbiedt naast Prime en Prime Video. Luna is in essentie een dienst voor cloudgaming, waarlangs gebruikers spelletjes kunnen spelen die ze op hun eigen pc of spelcomputer niet kunnen draaien.

Cloudgaming

Een tijdlang was de Amazon Luna-app enkel beschikbaar op de eigen TV-modellen van Amazon, de Fire TV’s. Ook smart-tv’s van Samsung, waarvan het besturingssysteem op Tizen gebaseerd is, kunnen de cloudgamingapp draaien. Voor tv’s van andere merken, met onder andere Google en Android TV, was het tot nu toe onmogelijk om de app te draaien.

Wellicht komt daar binnenkort verandering in. In de laatste updates voor de Luna-app voegde Amazon namelijk ondersteuning toe voor Android TV OS, het onderliggende systeem voor zowel Google TV als Android TV. Dat gebeurde stilletjes, zonder mededeling van Amazon. Twitter-gebruiker Artem Russakovskii (@ArtemR) spotte de verandering in de app. Bij 9to5Google hebben ze de app dan gesideloaded op een van hun Android TV-apparaten – en alles lijkt te werken.

Uitgelicht artikel Android TV Box malware Koop geen sketchy Android TV Box, dit is waarom

Dat is op zich niet bijzonder verassend: Amazon TV-apps werken doorgaans wel op Android TV-boxen. Alleen staat er dan geen icoontje voor de applicatie op het thuisscherm. Dat is nu dus wel het geval, waardoor aangenomen kan worden dat de cloudgaming-app wel degelijk werd aangepast om ook op Google- en Android-tv-dozen te draaien.

Amazon Prime Gaming

Met Amazon Luna is het mogelijk om spelletjes te spelen zoals Fortnite, Resident Evil 2 en allerlei titels uit de Ubisoft- en Jackbox-bibliotheek. De dienst kost zo’n $9.99 per maand en heeft een uitgebreider aanbod dan Prime Gaming, maar is niet in België beschikbaar. Prime Gaming krijg je dan weer als onderdeel van je Prime-lidmaatschap, naast Amazon Prime en Prime Video, voor €2,99 per maand. Die dienst is wél beschikbaar in België, maar ook daarvoor moet je televisie de app natuurlijk ondersteunen.  

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business