Nieuws

Amazon Originals komen ook naar andere platformen

Amazon Prime Video
© Unsplash / Thibault Penin
De series en films die Amazon zelf maakt en op Prime Video aanbiedt, zullen binnenkort ook elders te zien zijn.

Op dit moment zijn Amazon-originals, series en films die Amazon zelf produceert, enkel op de eigen videostreamingdienst Prime Video te zien. Daar komt binnenkort verandering in: met een nieuwe bedrijfstak wil Amazon zijn films en series ook naar andere platformen brengen. TV-providers en andere streamingdiensten zouden de titels dan onder licentie kunnen aanbieden, naast het eigen aanbod.

Heel wat Amazon Originals zijn per direct beschikbaar bij de distributeur. Films als Borat Subsequent Moviefilm, Coming 2 America, Without Remorse, maar bijvoorbeeld ook series zoals Hunters en The Marvelous Mrs. Maisel worden meteen aangeboden. Titels als Tom Clancy’s Jack Ryan, The Lord of the Rings: Rings of Power en het nieuwe Citidal, met Richard Madden en Priyanka Chopra Jonas in de hoofdrollen, zullen later ook aangeboden worden.

Amazon MGM Studios Distribution

De nieuwe distributietak zou Amazon MGM Studios Distribution gaan heten, en overziet niet enkel Amazon-titels. Ook de catalogus van MGM en series die via een MGM-abonnement beschikbaar zijn, zullen onder beheer van de distributeur vallen. MGM produceert topfilms zoals de James Bond-, Rocky- en Creed-reeks, maar heeft even goed series als The Handmaid’s Tale, Fargo en Vikings onder de gordel.

Amazon MGM Studios Distribution zal geleid worden door Chris Ottinger, die jarenlange ervaring bij het distributieteam van MGM kan voorleggen. Hij zegt aan Deadline dat de Amazon MGM Studios Distribution vooral zal focussen op “flexibele bundels”. Zo kunnen contentproviders de titels die ze willen aanbieden stuk per stuk selecteren.

Uitgelicht artikel Amazon Prime Video op Apple TV Netflix is niet langer de grootste streamingsdienst

In de praktijk wil het oprichten van Amazon MGM Studios Distribution vooral zeggen dat Amazon-titels op meerdere plekken te zien zullen zijn. Wie de tweede Borat-film nog eens wil kijken zal daarvoor voorlopig wel nog eerst langs Amazon Prime Video moeten passeren. Voor recentere titels, zoals het populaire Rings of Power zal dat ongetwijfeld nog wat langer het geval zijn.

Een abonnement op Amazon Prime Video kost €2,99. Daarmee is de streamingsdienst een van de meest goedkope opties voor wie series en films on demand wil kijken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business