Nieuws

Streamz kondigt goedkoper abonnement met reclame aan

Streamz reclame
Streamz gaat de kant van Netflix en Disney+ op. De Vlaamse streamingdienst kondigt aan dat er een goedkoper abonnement aankomt.

Streamz, de Vlaamse streamingdienst waar ook producties van HBO te zien zijn, kondigt een nieuwe abonnementsformule aan. Met een prijs van €7,95 tot €5,95 per maand is de nieuwe Streamz Basic-formule goedkoper dan de bestaande abonnementen. Wie het goedkoopste abonnement wil, moet meteen intekenen voor een volledig jaar.

Het nieuwe abonnement is beschikbaar vanaf 22 mei. Vanaf dan is het dus iets goedkoper om films en series te kijken via Streamz.

Reclame

Er staat echter wel iets tegenover die lagere prijs: in tegenstelling tot bij andere abonnementen, krijgen Basic-abonnees reclame te zien. De hoeveelheid zou wel beduidend lager liggen dan op televisie: via Streamz krijgen kijkers slechts 5 minuten reclame te zien per uur. Op tv zijn dat er twaalf. Kinderprogramma’s blijven echter wel reclamevrij: voor de jongsten zal het dus niet meteen uitmaken wel abonnement je hebt afgesloten.

Verder blijft het met Streamz Basic mogelijk om de applicatie op meerdere toestellen te installeren. Enige nadeel is dan wel dat er maar één apparaat actief kan kijken. Het is niet mogelijk om op twee of meer verschillende toestellen tegelijk te kijken.

Streamz is de eerste Vlaamse streamingsdienst die een dergelijke abonnementsformule invoert. Daarmee volgt de dienst het voorbeeld van Amerikaanse streamingsdiensten zoals Netflix en Disney+, die soortgelijke abonnementen aan het invoeren zijn. Waarom Streamz de stap precies neemt? Met een goedkoper abonnement wil de dienst vooral jongeren aanspreken, die een beperkter budget hebben.

Al Streamz-klant?

Dan verandert er voor jou niets, behalve de naam van het abonnement. Je Streamz-abonnement zal automatisch overgezet worden naar een Streamz Premium-abonnement; je Streamz+- naar een Streamz Premium+-abonnement.

Hieronder zie je de verschillen en prijzen van de abonnementen opgelijst.

© Streamz

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business