Nieuws

Apple haalt 5G-componenten binnenkort uit Amerika

Apple iPhone 15
© Unsplash / Thai Nguyen
Apple en Broadcom slaan de handen in elkaar. De bedrijven hebben een overeenkomst gesloten die Apple voorziet van 5G-componenten.

Broadcom is een Amerikaanse halfgeleiderfabrikant die voornamelijk gespecialiseerd is in communicatie-apparatuur. Tot die categorie behoren ook 5G-componenten. In een akkoord tussen de halfgeleiderfabrikant en Apple wordt beschreven dat Broadcom die componenten voor iPads en iPhones zal leveren.

Amerikaanse 5G-apparatuur

Daarbij is het niet eender waar de chips vandaan komen. Volgens de overeenkomst moeten alle 5G-componenten uit een Amerikaanse Broadcom-fabriek komen. In de aankondiging verwijst Tim Cook naar de Amerikaanse herkomst van Apple en het gebruik van Amerikaanse technologie in de apparaten. De iPhone-maker zegt dat hij sterk wil inzetten op de Amerikaanse economie omdat het “gelooft in de toekomst van Amerika”.

Dat Apple sterk inzet op de Amerikaanse economie is alvast geen leugen. In 2021 verbond het bedrijf zich ertoe om over een periode van 5 jaar $430 miljard te investeren in de thuiseconomie. In hoeverre de Broadcom-deal daartoe bijdraagt wordt niet vermeld, wel dat Apple goed op weg is om dat doel te halen.

Apple en China

Gezien de economische sancties met betrekking tot de Chinese chipmarkt, verbaast het niet dat Apple zijn componenten in Amerika gaat halen. Eerder raakte bekend dat het bedrijf aan een eigen 5G-modem werkte. Die chip zou alle connectiviteitsstandaarden die we vandaag kennen in één pakket onderbrengen: Wifi, bluetooth én 5G. Wegens ontwikkelingsproblemen werd de release van die chip uitgesteld tot 2025.

Apple lijkt zichzelf ook meer en meer los te willen trekken van China. Het bedrijf denkt er al langer over om de productie buiten China te verhogen. Toch komt het overgrote deel van de componenten nog steeds uit Aziatische landen en worden meeste iPhones nog steeds op het Chinese vasteland geassembleerd. Zeker is alvast dat de Supplier List van Apple volgend jaar een extra aantal keren “United States” zal laten zien.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business