Apple lanceert high-end M2 Max en Ultra Mac’s tijdens WWDC

Apple
© Unsplash / Zhiyue
Apple is volgens Bloomberg-journalist Mark Gurman gestart met het testen van high-end Mac-computers met M2 Max en M2 Ultra-chips.

Gurman stelt dat de Mac-computers momenteel nog worden getest in aanloop naar WWDC. Of Apple de high-end Mac’s onthult, is vooralsnog onzeker. Wel lijkt vast te staan dat Apple tijdens het event tijd wil besteden aan zijn nieuwe aanwinst voor zijn Apple Silicon-range, met de komst van de M2 Ultra. Eerder lanceerde het merk al zijn reguliere M2 en krachtigere M2 Pro en M2 Max-chips. Die laatstgenoemde ARM-gebaseerde-chip wordt momenteel enkel gebruikt in de MacBook-reeks, maar zou volgens Gurman ook beschikbaar komen in high-end Mac-systemen.

Duiding over welke Mac’s Apple wil uitbrengen, wordt echter niet gegeven. Mogelijk gaat het om de opvolger van Apple’s aloude Mac Pro. De desktopcomputer kreeg in 2019 zijn laatste grote upgrade, en is ook de laatste computer van het Amerikaanse merk die nog Intel-processors bevat. Eerder gaf ceo Tim Cook te kennen dat het bedrijf binnen twee jaar met een Apple Silicon-versie van de Pro op de proppen wilde komen. Inmiddels zijn we bijna drie jaar verder en is dat nog altijd niet gebeurd.

Ook zou Apple kunnen werken aan een refresh voor de Mac Studio. De computer werd uitgebracht met een M1 Ultra-chipset, maar kreeg nog geen M2-opvolger.

Specificaties M2 Ultra

Hoewel details over de Mac-systemen schaars zijn, haalt Gurman wel specificaties van de M2 Ultra-chip aan. Die zou 24 CPU- en 60 GPU-rekenkernen bieden, met keuze uit 64 GB, 128 GB of 192 GB werkgeheugen. Mogelijk is ook een variant met 76 GPU-kernen op komst.

Uitgelicht artikel iMac Apple werkt aan nieuwe iMac met M3-processor

Verwacht wordt dat de nieuwe computers draaien op macOS 13.4. Dit geldt ook meteen voor de nieuwe laptops die Apple zou onthullen tijdens WWDC. Concreet doen geruchten de ronde voor een 15-inch MacBook Air en 13-inch MacBook Pro. Elk zouden ze toegang krijgen tot een M2-chipset, al is nog onduidelijk om welke varianten het exact gaat. Voor zulke details moeten we wachten tot 5 juni, dan vindt het WWDC plaats.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business