Quest 2 blijft beschikbaar, krijgt fikse korting

Meta Quest 2 VR headset
© Unsplash/Remy Gieling
Meta blijft de Quest 2 VR-headset verkopen na de introductie van de vernieuwde Quest 3. Wel daalt de headset fors in prijs, tot 350 euro voor de basisversie (128 GB).

Verleden jaar verhoogde Meta nog de prijzen van de Quest 2 naar 489 euro voor het 256 GB-model, terwijl deze eerder nog 450 euro kostte. Nu worden de prijzen na de lancering van de Quest 3 weer fors verlaagd. Concreet betaal je voor de versie met 128 GB opslag straks 349,99 euro, en kost 256 GB opslag je vijf tientjes meer, aan 399,99 euro. Onafhankelijk van de variant die je koopt, levert je dit een korting op van 90 euro.

Wel wordt de prijsverlaging pas op 4 juni doorgevoerd. Mogelijk duurt het daarna nog enkele dagen vooraleer de verlaagde prijzen definitief worden doorgevoerd. Wacht dus zeker nog even vooraleer je de Quest 2 op de kop tikt.

Uitgelicht artikel Meta Quest 3 Meta lanceert Quest 3 VR-headset

Quest 2 krijgt snelheidsboost

Meta laat de drie jaar oude Quest 2 niet aan zijn lot over na de lancering van de Quest 3. Het bedrijf brengt zelfs een update uit waarmee de Qualcomm-processor tot 26 procent meer prestaties levert. De GPU wint met de update tot 19 procent aan rekenkracht. Vergelijkbare cijfers zien we ook bij de Quest Pro, hoewel de GPU-prestaties op dat model met slechts 11 procent stijgen.

Verder brengt de update ondersteuning voor Dynamic Resolution Scaling. Games kunnen daarmee beelden aan een hogere resolutie tonen, zonder in te mogen leveren op framerate. Wanneer deze extra’s beschikbaar komen op de Quest 2 is niet bekend. Het bedrijf meldt enkel ‘aan de update te werken’.

Backwards-compatible

Hoewel de headset aardig op leeftijd begint te raken, staat vast dat zijn levensduur niet voorbij is. Ongeweten is of Meta enkele functies van de Quest 3 later ook naar het oudere model brengt. De VR-headsets maken in de basis gebruik van vergelijkbare Qualcomm XR2-chipsets. Geweten is dat Meta backwards-compatibility heeft ingebouwd voor games. Daarmee zou een game van de 2 ook op de 3 kunnen draaien. Of dat ook omgekeerd gaat werken, moet op den duur blijken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business