OnePlus Pad is sterker dan een iPad

OnePlus Pad pre-order
© OnePlus
Duurzaamheidstester JerryRigEverything heeft de OnePlus Pad onder de loep genomen. Volgens de YouTuber is de tablet ‘sterker dan een iPad’.

Waar JerryRigEverything in 2015 zijn YouTube-avontuur begon met de iPhone 6 ‘Bendgate’, test hij inmiddels ook tablets. iPads hebben intussen al regelmatig de revue gepasseerd. Levend kwamen ze echter niet uit zijn marteltesten. De 10,9-inch iPad (2022) vouwde doormidden, net als recente iPad Pro-modellen. Kon de OnePlus Pad, die overduidelijk zijn naam leent van de iPad, dit overtreffen en de testen overleven? Spoiler: ja, zij het met enige schade.

Zoals gewoonlijk test Zach Nelson, de persoon achter JerryRigEverything, eerst het scherm. Daarvan zijn de resultaten weinig verrassend; het scherm toont lichte krassen vanaf niveau 6 van de Mohs-schaal, terwijl diepe krassen zichtbaar zijn vanaf niveau 7. Dit bevestigt dat OnePlus gebruikmaakt van zogeheten tempered glass. Onduidelijk is om welke variant het gaat. Het bedrijf adverteert op zijn specificatielijst alvast niet met Gorilla Glass.

Magneten voor stylus

Nelson neemt ook het frame onder de loep en benoemt daarbij het oplaadpunt voor de stylus. Die pen laadt net als de Apple Pencil op aan de zijkant van tablet en klikt daar vast met sterke magneten. Zomaar losraken van de magneten zal niet snel gebeuren, stelt de YouTuber. Uiteraard kan hij in een tas met andere spullen wel sneller losraken. Let daar dus goed op als je de tablet aanschaft.

Sterker dan een iPad

Vooraleer de buigtest start, meldt Nelson enkel nog dat de cameralens uit glas werd opgetrokken. Dan de buigtest, die de OnePlus Pad met vlag en wimpel overwint. Wel buigt het frame mee als de tablet van achter wordt ingedrukt. Hoewel de tablet niet breekt, bleef het metalen frame wel licht gebogen. Niettemin is de tablet sterker dan Apple’s recente iPads die de buigtest niet overleefden.

Uitgelicht artikel Google Pixel Tablet Google brengt Pixel Tablet uit voor 679 euro

Overigens is de OnePlus Pad niet de eerste tablet die JerryRigEverything’s testen overleeft. Eerder kon de Galaxy Tab S8 Ultra van Samsung het ook al navertellen. Dat iPads doormidden breken heeft volgens Nelson specifiek van doen met het oplaadpunt van de stylus. Dat punt bevindt zich op iPads in het midden van het frame, waardoor de structurele integriteit van de tablet wordt aangetast.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business