Nieuws

Beelden van nieuwe Windows Verkenner verschijnen online

Beeld: Screenshot door Windows Latest.
Verkenner in Windows 11: wie er niet bij stilstaat, zou haast denken dat het een perfect programma is. Toch is er ruimte voor verbetering. Daar zetten ze bij Microsoft volop op in met een volledig nieuw design voor het programma.

Microsoft vernieuwt niet alleen het design maar sleutelt ook aan de functies van Verkenner. Bij Windows Latest konden ze al aan de slag met de nieuwe versie van de ‘File Explorer’, zoals het programma in het Engels genoemd wordt. Uit hun eerste bevindingen blijken dat er heel wat nieuwe functies op het programma staan.

Functionele upgrades

Zo krijgt de Verkenner een verregaande integratie met Microsoft 365. Dat houdt onder meer in dat je 365-bestanden, die in de cloud staan opgeslagen, gewoon op je pc en in de Verkenner weergegeven kunnen worden.

Nog nieuw is dat er in Verkenner ook afbeeldingen getoond kunnen worden. Met de huidige versie van Verkenner kan je meteen kleine voorbeeldafbeeldingen laten inladen. Door op de ‘Galerij’ te drukken, die beschikbaar zal zijn in de linkerbalk van het programma, zal je meteen kunnen bladeren door de afbeeldingen op de pc. Daarbij doet de manier waarop de afbeeldingen worden weergegeven vooral denken aan een fotobibliotheek op je smartphone of tablet.

Beeld: screenshot door Windows Central.

Sinds enkele maanden biedt Verkenner ook de mogelijkheid om verschillende tabbladen te creëren. Een tabblad losmaken van een venster, door het te verslepen, ging echter niet. Die leemte vult Microsoft nu op: zoals in elk ander programma dat gebruik maakt van tabbladen is het nu mogelijk om ze van het venster los te maken.

Tot slot zou ook de zoekbalk sneller moeten werken, al blijft dat vooral iets dat we willen ervaren vooraleer het te geloven.

Visuele upgrades

Verkenner krijgt ook een heleboel visuele upgrades, zodat het programma beter bij de rest van Windows 11 past. Daarbij valt vooral het nieuwe detail-paneel op, dat nu helemaal in Windows 11-stijl gezet werd. Bovenaan het venster vindt in nog een verandering plaats: de adresbalk en ‘commandobalk’ verwisselen opnieuw van plek. Liefhebber van de donkere modus kunnen we eveneens gerust stellen: met uitzondering van het ‘Eigenschappen’-dialoogvenster ondersteunt de volledige Verkenner de donkere modus.

Beschikbaarheid

De nieuwe Verkenner maakt hoogstwaarschijnlijk deel uit van de Windows 11 23H2 update, die tijdens de tweede jaarhelft gelanceerd zal worden. Een exacte datum is niet gekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business