Nieuws

ChatGPT-app op iOS ondersteunt Siri na update

ChatGPT
© iStock / Robert Way
Er is al een tijdje een officiële app voor ChatGPT op iPhones. Nu kan ook Siri met de bot communiceren.

Sinds enkele weken heet ChatGPT een officiële iOS-app. Daarmee kunnen gebruikers, rechtstreeks vanaf hun telefoon, chatten met de populaire chatbot. Een nieuwe update breidt nu de mogelijkheden van de app verder uit.

Zo komt er ondersteuning voor Opdrachten. Daarmee kan je na de update prompts opslaan, zodat je niet altijd alles moet uittikken. In de opdracht kan je ook bepalen wat er moet gebeuren met de output die ChatGPT geeft: een notitie van maken of delen met iemand in een bericht? Met de nieuwe update hoeft je het alleen maar aan te duiden in de Opdrachten-app.

Ook wie de ChatGPT-app op de iPad gebruikt krijgt verbeteringen. Zo is de app nu eindelijk beschikbaar in een vorm die op iPada gericht is. Eerder ging het nog om een iPhone-app die op het scherm van de iPad geprojecteerd werd. Daar is nu komaf mee gemaakt: ook op een groter scherm kan je nu vlot spreken met de chatbot.

Uitgelicht artikel OpenAI Waarom je best wegblijft van niet-officiële ChatGPT-apps

Tot slot bouwt OpenAI ook ondersteuning voor Siri in de app in. Met andere woorden: je hoeft geen vinger meer op te heffen om iets gedaan te krijgen van de chatbot. Je kan het simpelweg vragen aan Siri, waarna ChatGPT het voor jou in orde brengt.

Eén ding is wel duidelijk: OpenAI heeft een voorkeur voor iOS. Daar is de ChatGPT-app namelijk al 3 weken beschikbaar. Dat de app nu een update krijgt nog voor er een officiële Android-cliënt beschikbaar is,  werpt de vraag op hoe lang het bij Android nog zal duren. Wie voorlopig naar ‘ChatGPT’ zoekt in de Google Play Store vindt alleen niet-officiële apps en een app voor Bing, van Microsoft.  

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business