Nieuws

Meta komt met Twitter-rivaal Project 92 

Meta logo
© Meta
Meta werkt aan een nieuw platform dat de concurrentie moet aangaan met Twitter. Voorlopig draagt het de naam Project 92.

Meta en Instagram willen een nieuwe Twitter-rivaal creëren die terug moet grijpen naar de roots van het ‘oude’ Twitter, voor het tijdperk-Musk. De drie kernwaarden van Project 92 zijn “veiligheid, gebruiksgemak en betrouwbaarheid”.

In een tweet deelde technologienieuwssite The Verge al een preview van hoe de app eruit zou gaan zien. Zij mochten meekijken over de schouders van nieuwsgierige Meta-werknemers die hetzelfde voorproefje kregen.

Project 92 heeft op korte tijd al heel wat momentum opgebouwd, want er zouden verschillende celebrity’s geïnformeerd hebben bij Meta om de Twitter-concurrent als eerste te kunnen gebruiken. Zo zou Meta in gesprek zijn met o.a. Oprah en de Dalai Lama. 

Project 92 wordt decentraal 

Een van de opvallendste kenmerken van Project 92 is dat het met ActivityPub gaat werken. Dat is een socialmediaprotocol dat platformen decentraliseert. Concreet kan je je login over verschillende platformen heen gebruiken. Een bekend voorbeeld daarvan is Mastodon.  

Het is toch wel opmerkelijk dat Meta Project 92 gewoon zelf een Twitter-alternatief noemt. Sinds de overname van Twitter door Elon Musk is er bij de community een soort heimwee ontstaan naar ‘de goede oude tijd’. Daar wil Project 92 op inspelen. Hoever het staat met de technologische ontwikkeling en wanneer het nieuwe platform klaar zal zijn voor de lancering, is niet duidelijk.

Uitgelicht artikel Twitter Twitter verliest hoofd trust en safety-afdeling

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business