Nieuws

Samenwerking Telenet en Fluvius heet voortaan ‘Wyre’

Op 19 juli 2022 maakten Telenet en Fluvius bekend samen in zee te gaan. Nu maakt het infrastructuurbedrijf van de twee een naamsverandering bekend.

De samenwerking van Telenet en Fluvius is al enige tijd in de maak: al op 19 juli 2022 kwamen de twee bedrijven met hun plannen naar buiten. Bij een samenwerking van die omvang hoort echter een evaluatie door de Europese Commissie. Uiteindelijk kreeg de samenwerking vorige week groen licht.

De transactie, waarna het infrastructuurbedrijf daadwerkelijk het leven in geroepen wordt, wordt op 1 juli afgerond. Inmiddels maakte CEO Micha Berger bekend dat het bedrijf een andere naam zal krijgen dan eerst gedacht. Aanvankelijk heette het nog dat Netco zou bouwen aan het netwerk van de toekomst in Vlaanderen en in delen van Brussel. Vandaag weten we dat het feitelijk ‘Wyre’ is die aan dat netwerk bouwt.

Het motto van Wyre wordt “Your Network. Our Work”. Volgens het persbericht dat het bedrijf uitstuurt staat de letter Y in de merknaam voor het Engelstalige woord “You” en toont het de ambitie aan om “iedereen mee te nemen in de digitale toekomst”.

De digitale toekomst

Wat die digitale toekomst precies inhoudt? Eerst en vooral een snellere internetverbinding voor wie nog geen toegang heeft tot het glasvezelnetwerk. De bedoeling van Wyre is om 78% van de zone waarin het bedrijf opereert te voorzien van glasvezel (FTTH). Op plekken waar dat niet haalbaar is zal gewerkt worden aan een upgrade van het Hybrid Fiber Coax-netwerk (HFC). Ongeacht welk type netwerk er door de straat loopt: het doel is om klanten toegang te geven tot internetsnelheden van 10 Gbps.

Telecomoperatoren kunnen wholesale toegang krijgen tot het netwerk, dat Wyre met open toegang en zonder discriminerende voorwaarden zal uitbaten.  

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business