Dit is de ASUS Zenfone 10: ontwerp lekt volledig uit

ASUS Zenfone 10 teaser
© ASUS
Geruchtenmaker Evan Blass heeft renders van ASUS’ Zenfone 10 gedeeld. Op de gelekte beelden zien we een toestel dat veel lijkt op zijn voorganger, de Zenfone 9.

Blass staat bekend om het lekken van productfoto’s vlak voor lanceringen. Ditmaal was het de beurt aan ASUS’ Zenfone 10, die op 29 juni wordt onthuld. Van dat toestel wordt verwacht dat hij voor het eerst in jaren groter wordt dan eerdere Zenfone-generaties. Qua ontwerp lijkt het alvast wel grotendeels op zijn voorganger, de Zenfone 9. Net als dat toestel krijgt de Zenfone 10 achterop twee camera’s en bevat het toestel rondom speelse markeringen, waaronder diverse pijltjes.

ASUS Zenfone 10 render rood
© Evan Blass

Ook lijkt ASUS wederom te kiezen voor een combinatie van plastic en metaal. Het plastic is mogelijk voorzien van een matte coating, dat extra grip biedt. De metalen randen worden steeds uitgevoerd in het zwart terwijl de plastic achterkant verkrijgbaar zou zijn in vijf kleuren: zwart, wit, rood, blauw en groen. Ongeweten is of ASUS van plan is alle kleuren in België op de markt te brengen.

Uitgelicht artikel Asus Zenfone 9 header ASUS Zenfone 9 review: de beste compacte smartphone

Verder bevindt de vingerafdrukscanner zich in de powerknop. Aan de onderzijde van de Zenfone 10 vind je nog één luidspreker en de usb-c-laadpoort. Momenteel is niet bekend of ASUS de audiopoort van zijn voorganger behoudt – we krijgen helaas geen zicht op de bovenzijde van het toestel.

‘Scherm wordt groter’

Op basis van de gelekte renders is het ook lastig het schermformaat in te schatten. Wel lijkt het erop dat ASUS in elk geval een ander scherm gebruikt, met dunnere schermranden onderaan. Wat wel op een groter scherm wijst is de langere metalen rand rondom de vingerafdrukscanner. Vergeleken met de Zenfone 10 lijkt die rand iets langer, wat er mogelijk op wijst dat de telefoon simpelweg groter is. Volgens geruchten zou het schermformaat groeien van 5,9- naar 6,3-inch.

Bevestigde specificaties

ASUS heeft nog niet bevestigd of ontkend dat het scherm groter wordt. Wel bevestigde het eerder dat de Zenfone 10 aangedreven wordt door Qualcomm’s Snapdragon 8 Gen 2. Ook zou het toestel draadloos laden ondersteunen en een nieuw, geavanceerder camerasysteem bieden.

Over de renders en het schermformaat heeft het Taiwanese merk geen officiële uitlatingen gedaan. Neem de geruchten dan ook met een korrel zout. Het duurt bovendien niet lang voordat ASUS het vlaggenschip lanceert op 29 juni.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business