Google Pixel Tablet is nu beschikbaar, ook in België

Google Pixel Tablet sage
© Google
Google bracht tijdens I/O 2023 de Pixel Tablet uit. Nu is de tablet ook daadwerkelijk te koop. Hoewel hij officieel niet in België te koop is, kun je hem hier nog wel krijgen.

Iets meer dan één jaar geleden kondigde Google de Pixel Tablet aan. Hij kwam toen nog niet direct op de markt: de zoekgigant was nog bezig met de ontwikkeling van de tablet. Verleden jaar, tijdens het Made by Google-event, werd er dan eindelijk een jaartal op geplakt: 2023. Met Google I/O in het vooruitzicht kwamen stilaan steeds meer details naar buiten. De tablet an sich was op dat punt zeker geen verrassing meer. Wie erop hoopte dat hij ook in België zou verschijnen, kwam echter van een koude kermis thuis.

Focus op Android-tablets

Google lanceert de Pixel Tablet namelijk enkel in markten waar het eerder andere Pixel-producten uitbracht. België hoort daar officieel dus niet onder. Duitsland, Frankrijk en Nederland – landen die al enige jaren Pixel-producten voeren – mogen zich wel tot het officiële rijtje rekenen.

Pixel Tablet dockingstation
© Google

Zij krijgen toegang tot Google’s eerste Android-tablet sinds de Pixel C. Die laptop-concurrent werd in 2015 op de markt gebracht. Een groots succes werd het echter nooit: de tablet was niet opgewassen tegen de tablets van Apple en Samsung. Bovendien waren tablets met Android niet bijster populair – het ene na het andere merk besloot ermee te stoppen. Nu lijkt Google er toch nog eens mee aan de slag te willen gaan.

Slimme stand-by modi

Niet alleen met vernieuwde hardware; recente Android-updates zorgen er ook voor dat de interface beter kan omspringen met grotere schermen. Daarnaast kreeg de Play Store een update zodat apps die ontwikkeld werden voor tablets makkelijker te vinden zijn. De Pixel Tablet kreeg tot slot een specifiek smart home-paneel. Dit paneel komt tevoorschijn als de tablet in stand-by op zijn dock staat. Zodoende is de Pixel Tablet meer dan enkel een tablet.

Uitgelicht artikel Pixel 8 Pro Google Pixel 8 Pro krijgt forse camera-upgrade

Pixel-hardware

Onderhuids is de Pixel Tablet een écht Pixel-apparaat. Je vindt er dus ook een Tensor G2-chipset, met 8 GB RAM en 128 GB of 256 GB opslag. Het scherm meet 10,95-inch en kreeg een QHD-resolutie mee. Volgens Google’s specificatielijst haalt het scherm een maximale helderheid van 500 nits en ligt de beeldverversing op 60Hz. Van de camera’s moet je niet meteen veel verwachten: dat zijn steeds 8 MP-sensoren met een f/1.4-diafragma en fixed focus.

De behuizing is verder opgetrokken uit metaal met een keramiek-achtige coating. De tablet koop je in een tweetal kleuren: Sage en Porselein.

Prijzen en verkrijgbaarheid

Officieel verkoopt Google zijn Pixel-producten niet in België. Dat geldt ook voor de Pixel Tablet, die hier officieel niet wordt aangeboden. Althans, niet als het aan de zoekgigant ligt. Je kan de tablet – via zowel Amazon als Fnac – alsnog in België bestellen. De tablet is daar steeds verkrijgbaar aan de Europese adviesprijzen, die we hieronder voorleggen.

  • Variant met 128 GB opslag – 679 euro – Fnac, Amazon
  • Variant met 256 GB opslag – 779 euro – Fnac, Amazon

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business