Nieuwe Spotify-interface voor desktop rolt uit

Spotify logo
© Unsplash/Age Barros
Spotify rolt een nieuw startscherm uit voor zijn web- en desktopapplicatie. Het vernieuwde thuisscherm bevat twee nieuwe panelen.

Wat menig Spotify-gebruiker zal zijn opgevallen is het aangepaste startscherm. Daarop vind je nu twee extra panelen links en rechts van het bestaande middelste paneel. Volgens Spotify moet het nieuwe ontwerp het nog makkelijker maken om muziek te ontdekken, beluisteren en cureren. De aangepaste desktopervaring krijgt daarvoor toegang tot nieuwe ‘Jouw bibliotheek’ en ‘Now playing’-tabbladen.

Spotify desktopapplicatie
© Spotify

Via die tabbladen krijg je enerzijds sneller toegang tot je bibliotheek en anderzijds krijg je meer informatie te zien over de artiest. Dit tabblad krijg je wel alleen te zien als je een nummer afspeelt. De kolom dient ter vervanging van het activiteiten-tabblad. Spotify toonde daarin activiteiten van contactpersonen. Koppelde je geen contacten via Facebook, dan bleef de kolom leeg. Nu lijkt Spotify daar ook rekening mee te houden.

Uitgelicht artikel Spotify Spotify onthult nieuw TikTok-achtig design

Je kunt die feed overigens nog wel benaderen. Daarvoor klik je nu op het ‘vrienden’-icoontje naast je profielfoto. Eveneens ongewijzigd is het middelste paneel van Spotify. In die kolom toont Spotify dus nog altijd relevante en recent afgespeelde tracks en afspeellijsten.

Update direct beschikbaar

Spotify meldt dat de geüpdatete interface direct beschikbaar is. Op web komt hij direct tevoorschijn als de website wordt geladen. Voor de desktopapplicatie moet je wel eerst een update installeren – die update is per direct voor iedereen beschikbaar en installeert zich ook automatisch.

Eerder dit jaar nog rolde Spotify een nieuw ontwerp uit voor de iOS- en Android-apps. Die kregen een meer TikTok-achtig ontwerp op het startscherm. Vooralsnog lijkt die grootschalige update niet naar desktopgebruikers te komen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business