Nieuws

DuckDuckGo brengt browser eindelijk naar Windows

© DuckDuckGo
Privacyvriendelijke zoekmachine DuckDuckGo komt met een browser voor Windows. Een versie voor Mac is al langer beschikbaar.

Het gaat hard in de wereld van de internetbrowsers. Kort nadat Opera zijn nieuwe browser, Opera One, uit de doeken doet, komt DuckDuckGo met een eigen webbrowser voor Windows. De browser heet gewoon ‘DuckDuckGo’ en is sinds een jaar te gebruiken op Mac. Vandaag komen dan eindelijk de Windows-gebruikers aan de beurt.

De internetbrowser van DuckDuckGo is, net zoals de gelijknamige zoekmachine, een privacyvriendelijk(er) alternatief op producten van Google en Microsoft. Een jaar lang was de browser enkel beschikbaar voor gebruikers op Mac-toestellen. Aan een versie voor Windows werd lang gewerkt, maar de achterliggende techniek liet een overzetting niet zomaar toe. Nu lijkt het toch gelukt te zijn om DuckDuckGo ook op Windows-pc’s draaiende te krijgen.

Privacyvriendelijk alternatief

DuckDuckGo draagt privacy hoog in het vaandel en dat zie je ook terug in de browser. Een handvol functies zorgt ervoor dat je privacy zo goed mogelijk gewaarborgd blijft, zonder dat je er zelf iets voor hoeft te doen. Meld je je ergens aan met je e-mailadres? Dan creëert de browser een alias voor je, zodat je e-mailadres niet aan derden kan worden doorgespeeld. Opties voor cookies worden automatisch geselecteerd en links en website die je bezoekt op het internet zijn versleuteld. Op die manier wordt het praktisch onmogelijk om je browsersessie te hijacken. Ook zogenaamde trackers, die je activiteit op het internet volgen en bijhouden, worden geblokkeerd.

© DuckDuckGo

Daarnaast biedt DuckDuckGo een ingebouwde advertentieblocker en wachtwoordmanager aan. Gebruik je de DuckDuckGo-browser? Dan zal je gebruik willen maken van die geïntegreerde toepassingen: extensies werken namelijk nog niet helemaal zoals het hoort.

Nog interessant aan de DuckDuckGo-browser is de videospeler die het bedrijf ervoor ontwikkelde, ‘Duck Player’. De videospeler blokkeert namelijk alle advertenties, waardoor je gewoon advertentievrij naar YouTube kan kijken.

Uitgelicht artikel Opera One Opera lanceert nieuwe ‘Opera One’-browser met AI-integratie

De DuckDuckGo-browser is beschikbaar op de website van DuckDuckGo. Hou er wel rekening mee dat het om een bètaversie gaat en dat er dus nog wat mankementjes aan kunnen zitten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business