Officieel: OnePlus onthult Nord 3 op 5 juli

OnePlus Nord 3 header
© OnePlus
OnePlus heeft aangekondigd op 5 juli de Nord 3 5G en Nord CE 3 5G te onthullen. OnePlus’ Nord 3 5G zou een prijskaartje meekrijgen van 449 euro.

Recent kwam OnePlus op de proppen met de The Lab-communitytesten. Daarbij krijgen leden uit de community de mogelijkheid om het toestel voor lancering te testen. Toentertijd was nog ongeweten wanneer OnePlus de Nord 3 officieel zou onthullen. Maandagavond heeft het merk duiding geboden en bekendgemaakt dat de onthulling doorgaat op 5 juli.

Het Chinese merk laat ook meteen officiële renders van de Nord 3 vallen. Daarop zien we eerdere vermoedens bevestigd: de OnePlus Nord 3 is een directe kopie van de Ace 2V die het merk in China uitbracht. Net als dat toestel bevat de Nord 3 achterop twee cameraringen met eveneens twee LED-flitsers. In die twee ringen zijn in totaal drie camerasensoren aanwezig. Ook zien we op de beelden die maandag zijn gedeeld dat de alert-slider present is op de Nord 3.

OnePlus Nord 3 5G render
© OnePlus

Verder krijgen we de OnePlus Nord 3 te zien in twee kleuren: groen en zwart. Die kleuren kennen we van de Ace 2V, maar ook van de Nord CE 3 Lite. Daarvan is intussen bekend dat de groene versie een glanzende afwerking meekrijgt, terwijl de zwarte variant mat is afgewerkt. OnePlus laat ten slotte de Nord CE 3 zien in het blauw. Vooralsnog weten we niet of de Nord CE 3 ook in het groen en zwart op de markt wordt gebracht.

Prijzen Nord 3 zijn uitgelekt

OnePlus blijft op de vlakte over de specificaties van zijn aanstaande middenklassers. Toch is daar al het een en ander van bekend, daar de Ace 2V als blauwdruk dient. Het AMOLED-scherm meet 6,74-inch, krijgt 120Hz beeldverversing en een Full HD+-resolutie.

Onder de motorkap treffen we mogelijk MediaTek’s Dimensity 9000-chipset aan, gecombineerd met 8 GB of 16 GB werk- en respectievelijk 128 GB of 256 GB opslaggeheugen. De Nord 3 beschikt verder over een 5.000 mAh-batterij, die 80 watt snelladen ondersteunt. Op cameravlak treffen we nog een 50 MP-hoofdcamera, 8 MP-groothoekcamera en 2 MP-macrosensor aan.

Het prijskaartje van de Nord 3 5G moet alvast flink de hoogte in schieten. Voor het basismodel met 8 GB RAM en 128 GB opslag zou je 449 euro betalen. Wil je 16 GB RAM en 256 GB opslag? Dan kost dit je volgens geruchten 549 euro.

Lancering op 5 juli

Neem de geruchten voorlopig met een korrel zout. Het blijft mogelijk dat OnePlus details wijzigt in aanloop naar de introductie. Ook zijn de specificaties een-op-een afkomstig van het Chinese model. Het komt soms voor dat die afwijken van Europese of westerse varianten. Op 5 juli volgt in elk geval het antwoord, met vanaf 15:30 een livestream voor de wereldwijde introductie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business