Nieuws

Foxconn zoekt werknemers voor productielijn iPhone 15

Foxconn
© iStock / Robert Way
De iPhone 15 zit er stilaan aan te komen: vanaf 22 september zijn de nieuwe smartphones van Apple te krijgen.

De verkoop van de 15de generatie iPhones gaat op 22 september dit jaar van start. Voor een succesvolle lancering is het belangrijk dat er voldoende toestellen op voorraad zijn. Foxconn, de eigenaar van de fabrieken waar iPhones geassembleerd worden, werft nu volop personeel aan om aan de bouw van die iPhones te werken.

De aanwerving bij Foxconn schakelt nu een tandje hoger. Het bedrijf vaardigde meerdere vacatures uit aan een uurloon van 21,5 yuan, wat neerkomt op 2,72 euro per uur, dat bericht Apple Insider. Het bedrijf is voor de fabriek in Zenghzou op zoek naar oud-werknemers, die een bonus van 8.000 yuan of 1.011 euro kunnen krijgen om opnieuw plaats te nemen aan de productielijn. Ook nieuwe werknemers kunnen een bonus ontvangen als ze aan de slag gaan in de Shenzhen-fabriek, aan 6.980 yuan of 882 euro.

Werknemers worden ook gemotiveerd om nieuwe collega’s binnen te halen. Haal je een nieuwe medewerker naar de fabriek? Dan kan je een bonus van 126 euro verdienen, per medewerker die aangebracht wordt. Slaag je erin om iemand voor langere tijd naar de Foxconn-fabriek te halen? Dan valt er een eenmalige bonus van 885 euro te verdienen.

Foxconn heeft personeel nodig en heeft dus heel wat middelen over om fabriekswerkers aan te werven. Enkele maanden geleden kwam Foxconn nog geregeld in het nieuws vanwege protesten in de fabriek. Vanwege de coronamaatregelen in de Chinese provincie Zhangzhou gingen de deuren van de fabriek enige tijd op slot. Gedurende die tijd mochten werknemers de fabriek niet verlaten, wat resulteerde in protesten en vertragingen in de productie van iPhones.

Uitgelicht artikel Foxconn Werknemers ontvluchten grootste iPhone-fabriek vanwege langdurige lockdown

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business