Nieuws

Bing krijgt tools om het shoppen te vergemakkelijken

shoppen
© iStock / ipopba

Microsoft blijft zijn browser en zoekmachine bijwerken. Nu voert het bedrijf twee nieuwe functies toe aan Bing en aan Bing in de zijbalk van Edge. De nieuwe functies zijn tools die het makkelijker maken om te shoppen, zodat je zelf niet teveel tijd kwijt bent met producten opzoeken. Een derde feature zou binnenkort zijn weg naar de chatbot moeten vinden – al is het niet duidelijk of dat ook voor de weg naar Europa geldt.

Shoppen met Bing

De eerste functie is die van de zogenaamde ‘koopgidsen’. Wanneer je een zoekterm als “schoolbenodigdheden” invoert zal Bing je meteen een aantal belangrijke categorieën tonen. Nadat je op een categorie klikt, krijg je een serie producten te zien zodat je ze kan vergelijken. Kies je ervoor om iets te kopen? Dan verdient Microsoft een percentje op het bedrag dat je uitgeeft. Heb je nood aan een koopgids voor bijvoorbeeld draadloze oortjes of elektrische steps? Daar hoef je niet voor te wachten tot de functie beschikbaar komt: je kan ze gewoon hier vinden.

© Microsoft

Een tweede functie waarmee Bing uitpakt zijn reviewsamenvattingen. Wil je weten wat de ervaringen van reviewers met een bepaald product zijn? Dan hoef je niet meer elke review apart te gaan lezen om zelf een conclusie te vormen. Bing zal tijdens je zoekopdracht naar een deskundig oordeel de vraag stellen wat je allemaal belangrijk vindt aan een product en een samenvatting van allerlei reviews opleveren.

© Microsoft

De functies worden vanaf vandaag uitgerold naar gebruikers over de hele wereld.

Prijzen vergelijken

De derde functie is een prijsvergelijker. Zie je ergens een product in korting staan? Dan kan je met één druk op de knop gaan kijken hoeveel het in andere webshops kost. Op die manier kan je meteen controleren of een deal wel de moeite waard is en of je het product toch niet nog goedkoper kan vinden. Als je coupons hebt of recht hebt op een cashback, dan zal Bing ze meteen activeren. Deze functie is echter nog niet beschikbaar, ook niet in de VS.

De vraag is echter wanneer dat zou gebeuren: daarover deelt de technologiereus geen verdere informatie. Of de functies naar smartphones komen maakt Micrososft ook niet bekend.

Uitgelicht artikel ChatGPT ChatGPT kan zoeken op het web via Bing

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business