Dit is de eerste smartphone met 24 GB RAM

Redmagic 8S Pro
© Redmagic
Nubia heeft de Redmagic 8S Pro-gamingsmartphone aangekondigd. Het is de eerste Android-telefoon met een duizelingwekkende 24 GB RAM.

Nubia’s Redmagic 8S Pro is een vervolg op de Redmagic 8 Pro die het merk begin dit jaar uitbracht. Het ontwerp van beide gamingsmartphones is ook identiek, met een hoekige behuizing en twee van Nubia’s aanraakgevoelige gamingtriggers aan de rechterzijde. Wat de telefoon ook doet opvallen is zijn vrijwel randloze scherm. Nubia plaatste de selfiecamera namelijk onder het AMOLED-scherm – net als op de 8 Pro en menig ZTE-telefoon, waarvan Nubia een dochtermerk is.

Waar de overeenkomsten dus groot zijn, zijn er ook enkele verschillen. Onder de motorkap treffen we bijvoorbeeld een Snapdragon 8 Gen 2 ‘Leading Version’ aan. Net als de For Galaxy-editie van de Galaxy S23-serie is de chipset in Nubia’s gamingtoestel iets hoger geklokt, aan maximaal 3,36 GHz – standaard loopt dit op tot 3,2 GHz. Ook de grafische processor levert net iets meer prestaties met kloksnelheden die oplopen tot 719 Mhz, tegenover 680 MHz op de standaard editie.

Wat Nubia ook als unique-selling-point ziet is de aanwezige 24 GB RAM. Dit combineert de fabrikant met 1 TB opslag. Die configuratie krijg je overigens enkel op de 8S Pro Plus. Op de reguliere Redmagic 8S Pro krijg je maximaal 12 GB RAM en 512 GB opslag. Nog altijd meer dan voldoende RAM voor een vlotte gamingervaring. Hoewel Android steeds beter kan omspringen met meer RAM, is 24 GB weldegelijk overmatig veel.

Standaard gamingtelefoon

Op andere vlakken bouwde Nubia vooral gewoon een standaard gamingsmartphone. De batterij heeft dezelfde capaciteit als de ROG Phone 7, aan 6.000 mAh. Opladen van die batterij gaat aan maximaal 80 watt. Ondersteuning voor draadloos laden ontbreekt op de Redmagic 8S Pro.

Zoals een goede gamingtelefoon betaamt is het scherm ook zeer vlot. Het 6,8-inch AMOLED-paneel krijgt een 120Hz-beeldverversing, en een Full HD-resolutie. Qua camera’s treffen we op het toestel vier sensoren aan, waaronder de 50 MP-hoofdcamera. Achterop wordt hij vergezeld door een 8 MP-groothoek- en 2 MP-macrocamera. De selfiecamera onder het scherm heeft een 16 MP-resolutie.

Prijzige RAM-koning

Europese prijzen van de Redmagic 8S Pro zijn nog niet bekend. Eerdere Redmagic-modellen zijn wel in Europa uitgebracht. Het basismodel van de 8S Pro met 8 GB RAM en 128 GB opslag kost ongeveer 510 euro (exclusief belasting). Wil je het topmodel met 24 GB RAM en 1 TB opslag, de 8S Pro+, dan betaal je maar liefst 960 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business