Nieuws

OpenAI maakt GPT-4-API publiek beschikbaar, meerdere API’s verdwijnen

ChatGPT GPT-4
© Unsplash / ilgmyzin
OpenAI maakt de nieuwste versie van de GPT-API, voor GPT-4, na enkele maanden beschikbaar voor een breder publiek.

Klanten die bij OpenAI toegang tot de GPT-API afnemen, kunnen vanaf vandaag een upgrade doorvoeren. Het bedrijf maakt de volgende versie van zijn API, voor GPT-4, namelijk publiek beschikbaar. Om van de bijgewerkte GPT-versie gebruik te maken hoef je geen nieuw abonnement af te sluiten: wie eerder al toegang had tot de GPT-3-API, krijgt nu ook toegang tot GPT-4.

GPT-4 is OpenAI’s meest geavanceerde AI-model tot nu toe. Volgens OpenAI vroegen sinds maart, wanneer de API voor een beperkt publiek beschikbaar werd gemaakt, al miljoenen ontwikkelaars toegang tot de API. Een aanvraag is nu niet meer nodig: iedereen die nu betaalt voor API-toegang krijgt automatisch toegang tot GPT-4. Tegen het einde van de maand zou de API ook beschikbaar moeten zijn voor nieuwe ontwikkelaars.

Hetzelfde geldt voor de GPT-3.5 Turbo-, DALL-E- en Whisper-API’s. Die woirden meteen beschikbaar gesteld omdat het AI-bedrijf van mening is dat de modellen stabiel genoeg zijn. Hoewel de modellen rijp zijn om op grote schaal in te zetten, zegt de ontwikkelaar wel nog een en ander bij te schaven aan GPT-4 en GPT-3.

De verbeteringen voor GPT-4 tegenover GPT-3 zijn legio. Zo kan het AI-systeem nu input ontvangen van beelden. Bovendien is de bot nu veel beter in het genereren van code en tekst in het algemeen. Ook werd het model menselijker gemaakt: op academische tests presteert het taalmodel nu op “menselijk niveau”.

Completions API

Waar GPT vooral als tekstueel gebaseerd AI-systeem wordt aangewend om te converseren, wordt meestal de Text Completion API gebruikt. Deze maakt het heel wat evidenter om GPT-technologie aan te wenden voor gesprekken.

Wie de Text Completions API gebruikt, doet er goed aan om om te wisselen naar de Chat Completions API – een nieuwe en meer uitgebreide versie van de API. Intussen is die API al sinds maart beschikbaar, en wordt die voor meer dan 97% van alle vragen aan het GPT-systeem gebruikt. Het zal bovendien wel nodig zijn om van API te veranderen: begin 2024 wordt de Text Completions-API op non-actief gezet.

Depreciatie

Er zijn nog een aantal API’s die verdwijnen in januari 2024. In de blogpost van OpenAI wordt duidelijk gemaakt welke API’s vervangen worden – alsook door welke API’s ze opgevolgd worden. OpenAI verbindt zich ertoe de financiële kosten te dragen voor bedrijven die een nieuwe API in hun producten moeten integreren.

Uitgelicht artikel ChatGPT ChatGPT kan zoeken op het web via Bing

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business