Nieuws

YouTube Music laat je reacties plaatsen bij liedjes

YouTube Music
© Unsplash / Alvaro Reyes
YouTube Music is de muziekstreamingdienst van Google. Door reacties in te voeren wil de zoekmachinegigant meer interactie tussen de app en de gebruiker.

Het lijkt erop dat YouTube Music zich verder wil onderscheiden van concurrenten als Spotify, Apple Music en Tidal. Daarvoor voert Google een beslissing door die van de muziekapplicatie opnieuw een beetje meer YouTube maakt. Binnenkort zullen gebruikers reacties kunnen achterlaten bij de nummers waar ze naar luisteren.

Bizar is dat enkele YouTube Music-gebruikers de mogelijkheid om reacties te plaatsen bij muzieknummers reeds ziet verschijnen. Dat wijst erop dat de mogelijkheid tot reacties onderdeel uitmaakt van een redesign van de app. Momenteel wordt die doorgevoerd bij tal van gebruikers en hier en daar lijkt de comment-functie vroegtijdig de kop op te steken.

Now Playing

De mogelijkheid tot reageren krijgt bovendien een zeer centrale plek in de YouTube Music-app. Pal in het midden van het Now Playing-venster komt de mogelijkheid om reacties te plaatsen. De knop om een reactie te plaatsen komt pal naast de ‘like’- en ‘dislike’-knoppen te staan. Die krijgen overigens een nieuwe locatie in de YouTube Music-app. Waar de knoppen voorheen links en rechts van de pauze- en doorspoelknoppen stonden, komen ze nu meteen onder de titel van het nummer en de artiestennaam terecht. Zo zou je er gemakkelijk aan moeten kunnen, zonder per ongeluk nummers over te slaan.

Hoe de reacties er in YouTube Music uit zullen zien, daarvoor is het nog even afwachten. Hoewel sommige gebruikers de functie al zien verschijnen, vallen er nog niet veel bijdragen te lezen. De verandering komt geleidelijk aan naar meer apparaten, waardoor alsmaar meer reacties op het platform moeten verschijnen. Het is goed mogelijk dat YouTube Music artiesten de mogelijkheid geeft om reacties uit te schakelen, al is het voor bepaalde nummers.  

Reacties onder liedjes doen ons in ieder geval denken aan een tijd  waarin muziekstreaming nog niet zo wijdverspreid was. Veelal werden muziekvideo’s opgeladen bij YouTube. Ook daar konden gebruikers toen reacties achterlaten, tenzij de eigenaar van de video dat verboord. Spotify, Apple Music en Tidal bieden de mogelijkheid om te reageren naast een liedje niet aan – en zijn dat voor zover bekend ook niet van plan.

Uitgelicht artikel Spotify Spotify accepteert geen betalingen via Apple meer

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business