Motorola Razr 40 Ultra breekt doormidden

Motorola Razr 40 Ultra
© Motorola
Motorola's Razr 40 Ultra blijkt niet bepaald bestand tegen de kracht van JerryRigEverything, ofwel Zack Nelson. Het vouwbare toestel overleeft de marteltesten deels.

Vouwbare toestellen zijn een pak fragieler dan reguliere platte toestellen. Recent nog bleek Googles Pixel Fold niet bestand tegen de tand des tijds. Ook Motorola’s Razr 40 Ultra lijkt niet bestand tegen krachten van buitenaf, blijkens de marteltest van YouTuber JerryRigEverything.

De tests beginnen zoals gewoonlijk bij de schermen. Het vouwbare scherm is gemaakt van plastic en is zodoende makkelijk te beschadigen. Voor het coverscherm gebruikt Motorola gehard glas, dat begint te krassen vanaf niveau zes op de Mohs-schaal van hardheid. Net als op voorgaande Razr-modellen kun je via dit coverscherm de reguliere Android-interface bedienen. Het paneel is wel flink gegroeid vanaf de Razr (2022), naar 3,6-inch.

Na de schermtesten vervolgt de YouTuber de marteltesten met zijn ‘stof’-test. Zelfs na het toestel te bedekken in een flinke laag zand, blijft het scharnier én het scherm functioneren. Er blijkt wel zand in het scharnier terecht te zijn gekomen. Nochtans lijkt dat de werking niet te belemmeren. Ook de daaropvolgende vlammentest lijkt de werking van het toestel niet te belemmeren. Wel raken de pixels van het scherm dusdanig beschadigd dat ze niet meer inschakelen. Ook is de plastic laag op het scherm gesmolten door de hitte.

Verkeerd gevouwen

Waar het misloopt met de Motorola Razr 40 Ultra is de buigtest. Zodra Nelson het vouwbare scherm naar achteren begint te vouwen, horen we plots een krakgeluid. Markant is dat niet het vouwbare scherm maar het coverscherm ten onder gaat bij de marteltest. Nelson weet ook meteen de oorzaak te achterhalen: de druk van zijn duim vermorzelde het coverscherm. Op dat coverscherm treft hij na de buigtest immers een duimvormige inkeping aan.

Uitgelicht artikel OnePlus Pad pre-order OnePlus Pad is sterker dan een iPad

Die schade ontstond door de holle ruimte achter het scherm. Hierdoor moest het scherm alle kracht op zich nemen, waartoe het niet bestand bleek. Het toestel an sich bleef verder juist onbeschadigd, inclusief het vouwbare scherm.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business