Galaxy S23 krijgt Android 14-bèta op 2 augustus

Credential Manager
© Unsplash/Kawal Dhillon
Samsungs Galaxy S23-serie ontvangt mogelijk op 2 augustus de eerste bètaversie van Android 14 en One UI 6.0.

Nadat Google in februari de eerste testversie van Android 14 uitbracht, is het ditmaal Samsung die begint met bètatesten voor zijn (high-end) smartphones. Volgens een Duitse Samsung-medewerker gaan die testen op 2 augustus van start, meldt SamMobile. Wel is het onzeker of de informatie klopt, daar Samsung vooralsnog geen officieel bericht naar buiten bracht. Klopt de gedeelde informatie, dan start de fabrikant op 2 augustus met de Android 14 en One UI 6.0-bètatest voor zijn Galaxy S23-serie.

Op 9 augustus staat de bèta voor Samsungs Galaxy A34 en Galaxy A54 op de planning. Die toestellen werden net als de Galaxy S23-serie dit voorjaar uitgebracht. Hoewel de smartphones niet in de high-end klasse vallen, krijgen ze wel een vergelijkbare updatecyclus. Zo worden de A-serie toestellen, net als de S-modellen, vier jaar lang voorzien van Android-upgrades. Ook staan er voor die toestellen vijf jaar aan beveiligingspatches klaar.

Uitgelicht artikel Android 14 Android 14 Bèta 4: snel ontgrendelen en meer kleurtjes

Verwacht wordt dat de Galaxy S22-serie op korte termijn volgt met zijn eigen bètafase. Ook wordt er gewerkt aan een One UI 6.0-bèta voor de Galaxy S21. Informatie over die bètaversie dook verleden week op. Over een mogelijke lanceringsdatum is nog wel niets bekend – net zoals dat geldt voor de Galaxy S22-serie.

One UI 6.0-bètaforum

Dat Samsung aan een One UI 6.0-bètaprogramma werkt, staat vast. Het bedrijf heeft inmiddels een officieel One UI 6-forum voor de Galaxy S23-serie geopend. Daarin bevestigt het ook meteen dat alle Galaxy S23-modellen – de Galaxy S23, S23+ en Galaxy S23 Ultra – de One UI 6.0-bèta gaan krijgen. Wanneer, is de enige vraag die overblijft.

Ook is niet precies bekend op welke versie van Android 14 de testversie wordt gebaseerd. Google bracht deze week nog bèta 4.1 uit van het nieuwe OS. Die bètaversie wordt door Google intussen als stabiel beschouwd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business