Nieuws

Samsung mag beeldschermen voor de iPhone 15 produceren

iPhone 15
De iPhone 15 komt er bijna aan. Om de toestellen op tijd in de winkels te krijgen, moet nu al begonnen worden aan de productie.

Er zijn maar een aantal fabrikanten die in staat zijn om smartphonedisplays te maken: je hebt LG, Samsung, BOE en nog een handvol kleinere producenten. Voor het scherm van de iPhone 15 keek Apple dan ook richting de drie grootste producenten, al krijgt er nu maar één toestemming om de panelen daadwerkelijk te produceren.

Apple besloot uiteindelijk dat enkel Samsung de displays voor de aankomende iPhones mag produceren. Daarbij gaat het meteen over alle modellen, gaande van de iPhone 15 en iPhone 15 Plus tot de twee Pro-varianten van het toestel. The Elec bericht dat Apple inmiddels goedkeuring heeft gegeven om de beeldschermen voor de telefoons daadwerkelijk in productie te brengen.

BOE kampt met problemen

De andere beeldschermfabrikanten, BOE en LG, mogen voorlopig nog geen beeldschermen produceren. Het vermoeden luidt dat het nog wel een tijdje duurt voor BOE zijn concurrentie is bijgebeend. Daar zouden ze namelijk problemen ondervinden met het Dynamic Island. Het deel van het scherm dat daarvoor uitgesneden wordt, zou bij BOE te veel licht doorlaten.

Daar stoppen de problemen voor BOE echter niet. Naar verluidt zou het merk over het algemeen moeilijkheden hebben met de productie van OLED-panelen. Vooral het respecteren van Samsungs patenten met betrekking tot OLED-technologie blijkt een moeilijkheid.

Het lijkt dus onwaarschijnlijk dat BOE nog dit jaar goedkeuring krijgt om iPhone 15-schermen te produceren. Hoe de situatie voor LG in elkaar zit, is niet geweten. Daar zouden eventueel nog schermen voor de nieuwe iPhones van de band kunnen rollen, al zal Apple het licht daarvoor eerst op groen moeten zetten. Wat de impact hiervan zal zijn op de beschikbaarheid van de volgende generatie Apple-telefoons, zal moeten blijken wanneer de toestellen te krijgen zijn.

Uitgelicht artikel Apple iPhone 15 iPhone 15 Pro krijgt dunste schermranden ooit

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business