Nieuws

Facebook Messenger stopt sms-ondersteuning

Facebook Messenger
© Unsplash / Brett Jordan
Facebook Messenger zet de ondersteuning voor SMS-berichten stop vanaf volgende maand. Stuurde je SMS'jes via Facebook? Wissel dan van app.

Al je berichten aankrijgen in één enkele app: voor Android-gebruikers die veel via Facebook Messenger sturen kan het al sinds 2016. Facebook Messenger biedt op Android namelijk de mogelijkheid om behalve Facebook-berichten ook je sms- en mms-berichten in Messenger te ontvangen. Met andere woorden: al wat in je standaard berichtenapp verschijnt, verschijnt ook in de Messenger-app.

Daar komt nu echter een einde aan. In een supportartikel schrijft Facebook nu dat de ondersteuning voor sms’jes in Messenger op 29 september 2023 aan zijn einde komt. Vanaf dan zal het niet meer mogelijk zijn om sms-berichten te ontvangen of versturen via de Facebook Messenger-app.

Verwarrend

Voor wie altijd Facebook Messenger gebruikte om berichten te sturen, kan dat nogal verwarrend zijn. Gebruikers zullen namelijk plots geen berichten meer kunnen versturen. Meta raadt dan ook aan om over te schakelen op de berichten-app van Google.

Dat kan door naar de instellingen van je telefoon te navigeren. Daar klik je op ‘Apps’ en dan op ‘standaardapplicaties’. Daar kan je voor de optie ‘SMS’ een nieuwe applicatie – Google Berichten, bij voorkeur – aanduiden om je sms’jes te verwerken.

Niet de eerste keer

Opmerkelijk genoeg is het niet de eerste keer dat Meta de sms-functie weer achter slot en grendel plaatst. In 2012 had het bedrijf al eens ondersteuning voor sms aan Messenger toegevoegd, om die in 2013 alweer te schrappen.

Meta doet zijn gebruikers een plezier door te stoppen met de sms-ondersteuning. Externe apps die sms-diensten aanbieden hebben doorgaans geen ondersteuning voor RCS. Door over te schakelen naar Google Berichten krijgen je sms-berichtjes van weleer dus meteen een heel andere dimensie.

Uitgelicht artikel Messenger facebook Facebook-chats weer beschikbaar zonder Messenger-app

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business