Nieuws

OnePlus komt met touchscreen dat ook in de regen werkt

koeling
© iStock / MilanMaksovic
Een touchscreen proberen gebruiken in de regen is niet evident. Tenzij je OnePlus' volgende smartphone in handen hebt.

De voorbij weken was het goed merkbaar: je smartphone in de regen gebruiken blijft een hele klus. Ofwel reageert het scherm niet op aanrakingen, ofwel verzint het er en tik je op dingen die je niet wilt aantikken. OnePlus maakt via het Chinese Weibo bekend dat ze een oplossing voor het probleem vonden: “Rain Water Touch”. De eerste telefoon die daarvan kan profiteren is de OnePlus Ace 2 Pro, die op de Chinese markt zal verschijnen.

In een promotievideo toont OnePlus hoe goed die ‘Rain Water Touch’ precies werkt. De Ace 2 Pro wordt in de video naast een iPhone 14 Pro gezet, terwijl er voortdurend waterstralen op de toestellen gespoten worden. Dat de twee toestellen waterbestendig is, wordt daarmee wel bewezen. Indrukwekkend is echter hoe de OnePlus-telefoon schijnbaar geen last heeft van de regen. Met de OnePlus lukt het bijvoorbeeld erg vlot om de telefoon te ontgrendelen of om oproepen te accepteren. De iPhone-gebruiker? Die is zichtbaar aan het sukkelen: niets van wat hij met zijn telefoon doet, wil op de correcte manier registreren.

Hoe de technologie precies werkt deelt de smartphonefabrikant niet mee. De ‘Rain Water Touch’ is bovendien niet enkel goed voor in de regen. Ook als je natte vingers hebt, als je bijvoorbeeld je handen hebt gewassen, kan je de telefoon blijven bedienen. Het lijkt dan haast alsof er niets aan de hand is – en vooral geen water.  

Beschikbaarheid

Wanneer de technologie ook hier beschikbaar is, daar hebben we het raden naar. De kans bestaat echter dat OnePlus de Ace 2 Pro op een later moment nog uitbrengt in Europa. Het toestel krijgt dan wellicht een andere naam en mogelijk ook andere onderdelen. Voor de OnePlus Nord 3 was dat bijvoorbeeld ook het geval: die deelt zijn ontwerp en een groot deel van de specificaties met de OnePlus Ace 2V voor de Chinese markt.

Uitgelicht artikel OnePlus Nord 3 OnePlus Nord 3 review: budgettelefoon waarbij amper bespaard lijkt

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business