Nieuws

YouTube rolt podcasts wereldwijd uit, komt met RSS-ondersteuning

YouTube logo
© iStock / 5./15 WEST
Sinds begin dit jaar is het mogelijk om ook via YouTube Music naar podcasts te luisteren. YouTube ondersteunt de podcasts nu verder door RSS-ondersteuning naar de app te brengen.

De aankondiging daarvan deed Google tijdens de Podcast Movement-conferentie van deze week. Steve McLendon, aan het hoofd van de YouTube Podcasts-afdeling, bevestigde daarmee eerdere geruchten. Die geruchten hadden het over een de mogelijkheid om podcasts op te laden via een RSS-feed, zodat ze in Google Music tevoorschijn zouden komen. YouTube zelf zou dan instaan voor de publicatie van de podcasts op de reguliere YouTube, in videovorm.

De functie zou tegen het einde van het jaar live moeten gaan. Aan die bekendmaking kon McLendon ook ander nieuws koppelen: binnenkort komen er heel wat potentiële podcast-luisteraars bij. Op dit moment toont YouTube Music alleen podcasts as je vanuit de VS, Canada of Latijns-Amerika door de app scrolt. Dat verandert tegen het einde van het jaar, wanneer de podcasts op YouTube (Music) wereldwijd beschikbaar komen.

Eigen RSS-feed

Bovendien zou het in YouTube Music mogelijk worden om je eigen podcasts toe te voegen aan de app. Daarvoor zouden gebruikers eveneens RSS nodig hebben. YouTube Music wordt dus niet alleen een plek om YouTube-podcasts te luisteren, maar een waar je ook podcasts van andere bronnen kan organiseren. Vooral voor wie graag podcasts luistert die over verschillende platforms verspreid zijn, kan dit handig zijn.

Volgens Podnews, dat het nieuws over de RSS-ondersteuning bracht, zou YouTube bovendien automatische downloads toestaan voor podcasts in zo’n RSS-feed. Op dit moment is zo’n functie nog niet beschikbaar. Wie naar een nieuwe aflevering van een podcast wil luisteren moet die daarom nog tot het einde van het jaar manueel downloaden.

Uitgelicht artikel YouTube Music YouTube Music laat je reacties plaatsen bij liedjes

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business