Nieuws

Interne verschuivingen betekenen einde ASUS’ Zenfone-reeks

ASUS Zenfone 10 header
© ASUS
Compacte smartphones met goede chips vind je tegenwoordig bijna alleen in de Zenfone-reeks. Ook dat lijkt verleden tijd te worden.

ASUS wist met zijn Zenfone-reeks een reeks compacte smartphones op de markt te brengen die gerust meekunnen met de grotere gsm’s. Interne herstructureringen zouden ervoor kunnen zorgen dat de Zenfone 10, die eind juni verscheen, de laatste smartphone in zijn klasse wordt.

Met de Zenfone verliest de Android-markt een van de laatste écht compacte telefoons. Het toestel van begin juni heeft een schermdiagonaal van 5,9, maar komt toch met een Snapdragon 8 Gen 2-processor van Qualcomm. Daarmee komt het toestel in dezelfde gewichtsklasse terecht als de Samsung Galaxy S23, de OnePlus 11, Xiaomi 13 en Google Pixel 7.

Toch zou het zomaar gedaan kunnen zijn met de Zenfone, na tien generaties. Dat bericht Technews Taiwan: hoewel ASUS geen werknemers wou ontslagen, doet het bedrijf dat nu toch in het kader van de herstructureringen. Een bron zegt tegen het Taiwanese nieuwsoutlet dat sommige eenheden voor de ontwikkeling van smartphones net waren samengesteld, maar dat er nu weer werknemers vertrokken.

Daarbij gaat het vooral om de Zenfone-afdeling. Ook onder de naam ‘ROG’ maakt ASUS echter smartphones. Het ziet ernaar uit dat het Zenfone-team samen zal smelten met het ROG-team, of er tenminste in zal worden opgenomen.

Daar hoort echter het einde van de Zenfone bij: de 10 van afgelopen juni zou volgens medewerkers de laatste smartphone in de reeks zijn. Daarmee zou een van  de laatste compacte smartphones van de markt verdwijnen. ASUS zelf deelde nog niets mee over het verdwijnen van de smartphone-reeks. Het lijkt bovendien alsof het bedrijf de handen vol heeft met andere zaken: volgens Technews Taiwan zullen de ontslagen bij ASUS nog zeker een maand voortduren.

Uitgelicht artikel ASUS Zenfone 10 header ASUS Zenfone 10 officieel: compacte krachtpatser

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business