Nieuws

Asus blijft dan toch Zenfones maken

Asus Zenfone 10
Het gerucht deed de ronde dat Asus zou stoppen met de compacte Zenfone-reeks. Daar blijkt nu niets van waar te zijn.

Taiwanese nieuwsoutlets berichtten eerder deze week over interne verschuivingen bij Asus. Het bedrijf zou bezig zijn aan een herstructurering waarbij het, ondanks de belofte dat niet te doen, personeelsleden heeft ontslagen. De herstructurering zou vooral plaats vinden in de departementen voor smartphoneontwikkeling en -productie: met zowel de ROG- als de Zenfone-telefoons heeft Asus twee verschillende teams die aan telefoons werken. Dat kan natuurlijk efficiënter.

Er werd dan ook gedacht dat Asus in een van deze teams zou gaan snijden. Volgens een bron, die bekend is met de interne werking van het bedrijf, zou daarbij het Zenfone-team samensmelten met het ROG-team of erin opgaan. Dat zou het einde betekenen voor Asus’ compacte smartphonereeks.

Veel blijkt er nu echter niet van waar te zijn: Asus reageert op de geruchten met een korte mededeling op hun website. Daarin zegt Asus te willen reageren op de geruchten over de Zenfone 10 en hoe die de laatste in zijn reeks zou zijn. “Dit is niet waar”, heeft de smartphonefabrikant vooral te zeggen. “ASUS zal zijn twee telefoon-productlijnen, de ROG Phone en de Zenfone, gewoon aanhouden”. Er blijkt, met andere woorden, dus toch geen einde te komen aan de compacte telefoons van Asus.

Over hoe het precies verder gaat, zwijgen ze bij Asus nog wel even. Wil je weten wat voor ROG Phones en Zenfones Asus volgend jaar in petto heeft? “Stay tuned”, zegt het merk dan. Meer informatie over waar ASUS in 2024 mee komt, mogen we dus binnenkort verwachten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business