Nieuws

Ook AirPods krijgen usb-c-aansluiting in september

AirPods usb-c
© iStock / tobiasjo
Apple geeft in september de iPhone 15 een usb-c-aansluiting mee. Ook AirPods zullen van die aansluiting voorzien worden.

Dat Apple op 12 september zijn ‘Wonderlust’-evenement organiseert is ondertussen geweten. Ook bekend is dat het bedrijf dan de nieuwe iPhone 15-reeks voorstelt, naast enkele nieuwe Apple Watches en Macs. Wat Apple er echter niet bijvertelde, is dat het ook plant om nieuwe AirPods te lanceren. Die zouden, net als de nieuwe iPhone 15 en zijn varianten, ook een usb-c-aansluiting krijgen.

Dat Apple vroeg of laat de overstap naar usb-c zou maken, stond in de sterren geschreven. Lang maakte het bedrijf gebruik van de zogenaamde Lightning-connector, die je alleen op Apple-apparaten kan aansluiten. De Europese Unie besliste echter dat alle nieuwe mobiele toestellen vanaf eind 2024 een usb-c-aansluiting moeten hebben. Daarmee wil de wetgever vooral het aantal rondslingerende oplaadkabels verminderen: veel kabels blijven namelijk ongebruikt in de lade liggen.

Hoewel Apple tot 2024 heeft om aan de Europese wetgeving te voldoen, blijkt het bedrijf de aanpassing iets sneller door te voeren. Volgens Mark Gurman van Bloomberg zou Apple ook zijn AirPods een usb-c-upgrade geven. Handig, want zo kan je de oortjes en de iPhone 15 met dezelfde kabel blijven opladen.

Dat er een usb-c-versie van de draadloze Apple-oortjes komt is zo goed als zeker. Wel wordt er nog getwist over welk model de upgrade precies zal krijgen. Momenteel kan je bij Apple zowel AirPods 2, AirPods Pro 2, AirPods 3 als AirPods Max krijgen. Vermoedelijk krijgt slechts één model de usb-c-upgrade.

Wellicht zal het om de AirPods Pro 2 gaan. De oortjes blijven hetzelfde, maar zouden een usb-c-oplaaddoosje krijgen in plaats van de Lightning-connector. Plannen om andere sets oortjes van een usb-c-doosje te voorzien liggen naar verluidt niet op tafel. Hetzelfde geldt voor de AirPods Max: ook die krijgt voorlopig nog geen usb-c-aansluiting.

Uitgelicht artikel Apple Apple lanceert iPhone 15-serie op 12 september

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business