Nieuws

Philips Hue krijgt Security Center en (eindelijk) Matter-ondersteuning

Philips Hue Secure
© Signify
Signify maakt de lampen van Philips Hue slimmer dankzij Matter-ondersteuning, en je huis veiliger dankzij het Hue Security Center.

Signify, het bedrijf achter de slimme lampen van Philips Hue, kondigt een nieuwe productcategorie aan. Naast lampen zal het bedrijf nu ook slimme camera’s, sensoren en app-functies ontwikkelen voor veiligheidsdoeleinden, onder de naam Philips Hue Secure.

Philips Hue Secure

Met de Philips Hue Secure-camera’s zal kan je je huis in de gaten houden. Wanneer de camera beweging detecteert, dan krijg je daar een melding van op je telefoon. Heb je last van ongenodigde gasten? Dan kan je met de terugspreekfunctie vragen wat ze precies komen doen. Je kan hierbij ook een alarm laten afgaan en dat laten versterken door al je Philips Hue-lampen te doen flikkeren.

De beelden die de camera doorstuurt zijn end-to-end-encrypted, waardoor je je geen zorgen moet maken over meegluurders. Bovendien werken de veiligheidscamera’s ook goed voor huisdieren: de camera zal namelijk herkennen wanneer er een huisdier in je huis rondloopt en wanneer er een persoon in beeld komt.

Klinkt interessant? De Secure-camera’s zijn beschikbaar in het wit en in het zwart, in een versie met en een versie zonder kabel. De versie met kabel zal 199,99 euro kosten, 229,99 euro indien je er een desktopstand bij wilt. De versie op batterij en dus zonder kabel, zal 249.99 kosten. De camera’s zijn beschikbaar vanaf deze herfst. Er zijn ook Hue-camera’s met een grondspies en eentje specifiek voor op tafels en bureaus. Voor die modellen betaal je respectievelijk 39,99 en 49,99 euro.

Contactsensor

Wil je liever een melding krijgen wanneer je ramen, deuren of kasten geopend worden? Daarvoor komt Signify met de Philips Hue Secure-contactsensoren. Daarmee is van alles mogelijk: wil je een melding krijgen wanneer de voordeur open gaat? Dat kan. Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld lichten aan te laten gaan wanneer een deur of raam geopend wordt.

Philips Hue Security Center

Die nieuwe veiligheidsproducten worden natuurlijk ondersteund door de Philips Hue-app. Daarin komt een Philips Hue Secure-centrum, waarin je het veiligheidssysteem kan beheren. Een Philips Hue Bridge is wel absoluut benodigd om de communicatie tussen lamp, sensor, camera en mobiele telefoon met elkaar mogelijk te maken. Op die manier heb je ook buitenshuis toegang tot je bewakingscamera’s en contactsensoren.

Het Security Center wordt opengesteld voor iedereen. Standaard kan je daar profiteren van live videostreaming, de terugspreekfunctie en meldingen wanneer er wat beweegt. Kies je er voor om een abonnement af te sluiten? Dan kan je slimme bewegingsdetectiezones creëren én  video-opnames opslaan. Kies je voor het Basic-plan, aan 3,99 euro per maand per camera of 39,99 per camera/jaar, dan kan je beelden 30 dagen lang bijhouden. Kies je voor het Plus-plan? Dan worden dat 60 dagen, je betaalt dan wel 9,99 euro per maand per camera of 99,99 euro per jaar voor meerdere camera’s.

Matter

Philips Hue krijgt eindelijk de langverwachte Matter-upgrade, waardoor de lampen ook moeten samenwerken met apps en apparatuur van andere fabrikanten. Dat werd tijd: Philips Hue was een van de eerste merken dat de standaard zou integreren. Nu, vanaf september, kan je de Hue Bridge een upgrade geeft die Matter ontgrendelt.

Verlichting

Per slot van rekening lanceert Philips Hue ook verlichten. Daaronder valt een nieuwe generatie van het Festavia-lichtsnoer, dat in verschillende lengtes te krijgen is. De prijzen liggen daarvoor op 119,99 euro voor 100 leds en 8 meter lichtsnoer; 219,99 euro voor 250 leds die over 20 meter zitten; en 359,99 euro voor een lichtsnoer met 500 leds, dat 40 meter lang is.

Ook lanceert het de Philips Hue MR16 slimme lamp, waardoor je nu al je spots in huis kan gaan vervangen. White Ambiance-lampen met een MR16-fitting zullen voor 39,99 euro over de toonbank gaan, 64,99 als je er meteen twee kiest. White and color ambiance-lampen zijn iets duurder, aan 64,99 euro voor één en 109,99 euro voor een duopack.  

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business