Nieuws

Jabra lanceert nieuwe Elite 10- en Elite 8 Active-oortjes

Heel wat merken stellen tijdens IFA nieuwe producten voor. Zo gaat het ook voor Jabra, dat zijn Elite 10- en Elite 8 Active-oordopjes voorstelt op de beurs.

Jabra brengt nieuwe oordopjes uit tijdens IFA in Berlijn. Opmerkelijk is dat het deze keer niet om twee varianten van dezelfde oortjes gaat, maar effectief om twee verschillende productlijnen. De Jabra Elite 10, Jabra’s meest geavanceerde set oortjes tot nu toe, werden ontworpen om de hele dag te dragen. De Jabra Elite 8 Active-oortjes werden dan weer ontworpen om de meest stevige oortjes ooit te zijn en zijn ook geschikt om mee te gaan sporten.

Jabra Elite 10

De Elite 10-oortjes zijn het nieuwe paradepaardje van Jabra: ze mikken op comfort, goede geluidskwaliteit en goede gesprekswaliteit. Jabra ComfortFit-technologie en speciaal ontworpen tipjes zorgen ervoor dat de oortjes goed zitten, hoelang je ze ook draagt. De oortjes krijgen Jabra’s Advanced ANC-technologie mee en een HearThrough-modus die de ruis van de wind onderdrukt. De oortjes zijn bovendien IP57-gecertifieerd.

De Jabra Elite 10-oortjes in het Matte Black. © Jabra

De oortjes kregen verder 10 mm drivers die voor een volle geluidservaring moeten zorgen. Ook de Dolby Spatial Audio-ondersteuning, waarbij je op de Elite 10-oortjes head tracking kan inschakelen, helpt die geluidservaring verder de hoogte in te stuwen. Ook wie op zoek is naar oortjes die Bluetooth Multipoint, Bluetooth Low Energy (LE), LC3 en LC3plus ondersteunen is hier aan het juiste adres.

Wat betreft de batterijduur: de oortjes gaan zo’n 6 uur mee zonder ze op te laden. Door bij te laden in het doosje geraak je al aan 27 uur – allemaal met ANC ingeschakeld. Het oplaaddoosje zelf kan je draadloos opladen.

Jabra Elite 8 Active

De Jabra Elite 8 Active-oortjes doen de IP-rating van de Elite 10’s verbleken. De 8 Actives hebben namelijk een IP68-rating, het doosje zelf krijgt een IP54-rating mee. Dat is geen verrassing, aangezien de oortjes aan de US Military Standard for Ruggedized Electronics voldoet. Lees: de oortjes zijn zo stevig als maar kan zijn. Inboeten op geluidskwaliteit doet Jabra daardoor niet: ook hier zit ondersteuning voor Dolby Spatial Audio ingebakken, maar dan wel zonder head tracking. Omdat de oortjes gericht zijn op actievelingen, maken ze gebruik van Jabra’s ShakeGrip-technologie, waardoor de oortjes zonder wing-tips goed blijven zitten.

Het geluid wordt bezorgd door drivers van 6 mm, terwijl je stem opgepikt wordt door 6 microfoons met windruisbescherming. De ANC-implementatie is hier anders dan van bij de Elite 10: hier gaat het om ANC die zich aanpast aan de omstandigheden. Of je nu buiten aan het sporten bent of in de fitness staat: je zal geen last hebben van omgevingsgeluid. De Elite 8 Actives komen ook met een HearThrough-functie die de windruis neutraliseert. Je kan dus de HearThrough-functie ingeschakeld laten, ook als je in de wind gaat lopen.

Beschikbaarheid

Beide sets oortjes zijn beschikbaar vanaf september 2023. De Jabra Elite 10’s zullen beschikbaar zijn in de kleuren cream, cocoa, titanium black, gloss black en matte black, en zullen 249 euro gaan kosten. De Jabra Elite 8 Active-oortjes zullen 199 euro kosten en in de kleuren caramel, navy, black en dark grey beschikbaar zijn.

Uitgelicht artikel Jabra Speak2 75 Jabra Speak2 75 review: beste compacte speakerphone?

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business