Nieuws

WhatsApp legt ‘directe videoberichten’ aan banden met update

whatsapp
© iStock / stockcam
Eind juli voerde WhatsApp de mogelijkheid in om ‘directe videoberichten’ te versturen. In een nieuwe update doet de chatapplicatie een aantal aanpassingen aan die video’s.

Met directe videoberichten maakte WhatsApp het deze zomer mogelijk om spontaan filmpjes van jezelf te maken en te versturen. De functie lijkt heel sterk op die voor spraakberichten: daarvoor duw je naast het tekstveld in een WhatsApp-gesprek op het microfoontje. Door het icoontje ingedrukt te houden of naar boven te swipen kan je meteen een boodschap inspreken en versturen. De directe videoberichten zitten onder dezelfde knop en hebben dezelfde werking.

Mobiele data

Niet iedereen lijkt even blij te zijn met de directe videoberichten. Anders dan spraakberichten, begonnen de video’s namelijk automatisch te spelen – zij het zonder geluid. Voor wie een beperkt mobiel dataplan heeft, is dat natuurlijk heel wat minder aangenaam: de video’s vreten namelijk ongevraagd aan de beschikbare megabytes. Met een nieuwe update komt WhatsApp vooral aan die gebruikers tegemoet.

De chatapplicatie introduceert eerst en vooral de mogelijkheid om de videokwaliteit aan te passen. Zo kan je zelf al zorgen dat je mobiele data niet opgesoupeerd wordt aan de korte videoberichten die je verstuurt. Gebruik je de nieuwe functie nooit? Dan kan je ze ook volledig uitzetten: op die manier voorkom je dat WhatsApp begint te filmen als je een spraakbericht probeert te versturen.

Instellingen aanpassen

De videoberichten uitzetten kan onder het tabblad ‘Chats’, bij de instellingen. De schakelaar die je daar ziet, maakt deel uit van de app-update en staat volgens WaBetaInfo standaard uitgeschakeld. Dat is ook het geval voor wie van directe videoberichten al een gewoonte heeft gemaakt. Om de functie te blijven gebruiken, zal je dus binnenkort je instellingen moeten aanpassen.

Dat is ‘binnenkort’, want de update zit momenteel nog in de bètafase. De update zou beschikbaar komen voor zowel Android- als iOS-apparaten, al is niet geweten wanneer dat gebeurt.

Uitgelicht artikel WhatsApp WhatsApp voegt directe videoberichten toe aan iOS- en Android-app

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business