Nieuws

Microsoft rekent Teams-opnames en -transcripten vanaf nu aan

Microsoft Teams logo
© Unsplash / Dimitri Karastelev
Opname- en transcriptiemogelijkheden in Microsoft Teams waren aanvankelijk gratis, maar komen nu wel tevoorschijn op de rekening.

Microsoft Teams maakt het mogelijk om calls op te nemen en zelfs te transcriberen. Op die manier kunnen meetings opnieuw bekeken of zelfs gelezen worden, of je nu aanwezig was of niet. Vanaf 1 september is Microsoft van plan om deze functie, die nog in de previewfase zit, aan te rekenen.

Zowel de opname- als transcriptiefuncties voor Teams zitten al een tijdje in de previewfase. Op dat moment konden ontwikkelaars aan de slag met de API, zonder dat daar kosten aan verbonden waren. Niet verwonderlijk: het systeem stond op dat moment nog in zijn kinderschoenen. Stilaan verschijnen echter de puntjes op de i, waardoor Microsoft de dienst wel zal beginnen aanrekenen. De prijs daarvan ligt op drie dollarcent per minuut voor opnames. Transcripties zijn iets goedkoper, aan 0,024 dollar per minuut. Een opname van een uur komt daarmee op 1,68 euro, terwijl een transcript van die opname momenteel op 1,34 euro komt.

Heel wat mogelijkheden

De API biedt heel wat functies naast louter transcriberen. Zo is het mogelijk om het gesprek te laten samenvatten, compleet met een to-do-lijst en de meest belangrijke vragen. Belangrijke momenten in het gesprek kunnen apart opgeslagen worden als een korte clip. Daarnaast bieden de API’s ook de mogelijkheid om meer inzicht te krijgen in je gesprekspartner door middel van betrokkenheidsanalyses. Je toekomstige gesprekken zouden er ook beter van kunnen worden: je kan namelijk vorige gesprekken analyseren, zodat je voor de volgende call weet wat er precies werkt en wat niet. Werf je nieuwe collega’s aan? Laat hen dan clips zien van vorige meetings en gesprekken, zodat ze meteen mee aan boord zijn. De mogelijkheden zijn dus breed. Volgens Microsoft zijn ze vooral nuttig voor HR-professionals en sales-afdelingen

Alle opnames worden beschikbaar gesteld in MP4-formaat, terwijl transcripten als VTT-bestand worden opgeslagen. In zo’n VTT-bestand zit heel wat informatie: de gesproken woorden, de timing daarvan, welke taal er gehanteerd werd. Zelfs de namen van de sprekers worden mee in het VTT-transcript opgenomen.

Uitgelicht artikel google chat Google Chat is nu compatibel met Slack en Microsoft Teams

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business