Nieuws

Preview vernieuwde Teams-app beschikbaar

Ruisonderdrukking Teams
Microsoft Teams ziet er sinds kort niet alleen beter uit, maar werkt ook beter en sneller dankzij een nieuwe app.

Het was al even geweten dat Microsoft Teams in een nieuw en sneller jasje gestoken zou worden. Sinds 2021 doen daarover al geruchten de ronde: niet alleen het uiterlijk van de applicatie zou veranderen, maar ook wat er onder de motorkap schuilgaat krijgt een update. Vandaag wordt de nieuwe versie van de populaire samenwerkingsapp gelanceerd.

Om een échte lancering gaat het voorlopig nog niet. Professionele accounts hebben al wel toegang tot een preview. Deze kan bovenaan het scherm nog aan- en uitgezet worden, waardoor gebruikers tussen verschillende appversies kunnen schakelen. Vernieuwender is echter de manier waarop gebruikers in de nieuwe applicatie tussen verschillende accounts kunnen wisselen: het is voor het eerst dat zoiets mogelijk is in Teams.

Electron wordt Webview 2

De nieuwe client verbetert de oude op een aantal fronten. Om te beginnen was de originele Teams-app gebouwd op Electron. Dat is een codebibliotheek waarmee relatief gemakkelijk cross-platform applicaties gebouwd kunnen worden. Het grote nadeel is echter dat applicaties in Electron doorgaans relatief traag zijn. Een omschakeling naar Edge Webview 2 brengt dan ook onmiddellijk verbeteringen met zich mee: de nieuwe app halveert laadsnelheden én het geheugenverbruik.

De nieuwe Microsoft Teams. | Beeld: Microsoft

Microsoft verbetert de Teams-client dus grondig. In de toekomst staat er ongetwijfeld nog een en ander te gebeuren voor het samenwerkingsplatform van Microsoft. Zo zou Copilot, een AI die gebaseerd is op GPT-4, ook in Teams geïntegreerd moeten worden.

Nog niet op volle kracht

De nieuwe Teams-client komt, althans op dit moment, wel met een aantal beperkingen. Zo is het momenteel niet mogelijk om te zoeken door je chats en kanalen. Een zoekvenster staat er wel, maar blijkt niet bijzonder veel resultaat te geven als je er iets invoert. Wil je je meeting even verderzetten met een kleiner groepje in een break-outruimte? Dan zal je rechts bovenaan even naar de oude Teams moeten terugklikken: die functie zit namelijk nog niet in de nieuwe Teams.

De nieuwe Teams is nog niet voor iedereen. Momenteel hebben enkel zakelijke accounts toegang tot de vernieuwde applicatie. Later dit jaar zou de vernieuwde applicatie voor meer gebruikers toegankelijk moeten worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business