Nieuws

Clubhouse wil een comeback maken met nieuwe update

DSA Digital Services Act
© iStock / Victollio
Clubhouse, de 'social media app', wil een comeback maken. Daarvoor lanceert het een nieuwe app, geïnspireerd door Instagram Stories.

In volle coronapandemie was de social audio app Clubhouse enorm populair. Iedereen moest “in zijn kot blijven” en de app bleek een ideale manier om met meerdere mensen tegelijk in contact te komen. Lang duurde het succes van de app echter niet: de hype was van eerder korte duur, zeker nadat mensen weer met elkaar mochten afspreken. Zelfs alternatieven die een gelijkaardige ervaring bieden, zoals Spotify Live, werden na een tijd opgedoekt.

Daar willen de bedenkers van Clubhouse het echter niet bij laten. Het bedrijf kondigt namelijk “de nieuwe Clubhouse” aan. Het gaat niet om een nieuwe app, maar wel om een update die een heel nieuw aspect aan de audioapp moet toevoegen. Het nieuwe format is asynchroon, je hoeft dus niet allemaal tegelijk in de Clubhouse-kamer te zitten.

Groepsgesprekken & Instagram Stories

Wat er zo speciaal is aan die Chats in Clubhouse? In een blogpost beschrijven ze de nieuwe functie als volgt: “Beeld je groepsgesprekken en Instagram Stories in die in het park afgesproken hebben en daar voor uren babbelden. Ze werden beste vrienden en uiteindelijk zelfs verliefd. 9 maanden later, krijgen ze een kindje”. Dat kindje, dat moet dus het nieuwe Chats-format zijn.

Enkele beelden van de nieuwe Chat-functie. © Clubhouse

Bij Clubhouse zien ze dat mensen wereldwijd meer spraakberichten sturen. Daar speelt het nieuwe format op in: spraakberichten, maar dan in een grotere groep. Zo hoef je niet telkens alles uit te typen. Niet zo handig, al die berichten moeten beluisteren? Alle berichten worden getranscribeerd – je kan de app ook zo instellen dat je meteen een vertaling te zien krijgt. Je kan de chats bovendien instellen voor enkel je vrienden of er ook meteen vrienden van vrienden bij betrekken. Mensen met wie je niet bevriend bent, daar kan je niet mee chatten.

Audio gaat niet weg

Bij Clubhouse benadrukken ze nog eens dat de livekamers niet weggaan. Die zullen, zoals voorheen, een belangrijk deel van de app blijven. De veranderingen moeten van Clubhouse wel een weerbare app maken. Met andere woorden: ook zonder pandemie willen ze gebruikers blijven aantrekken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business