Nieuws

Microsoft Paint krijgt achtergrondverwijderaar

Microsoft Paint
Microsoft Paint krijgt een functie waarmee je, met één druk op een knop, achtergronden kan verwijderen.

Microsoft Paint is de handigste app voor wie snel zaken wil aanduiden op een screenshot. Echt verregaand waren de mogelijkheden nooit: je kon knippen en plakken en met verschillende tools op afbeeldingen tekenen. Een nieuwe update, momenteel enkel beschikbaar voor Windows 11 Insiders, voegt de mogelijkheid toe om ook achtergronden te verwijderen.

De nieuwe versie van Paint is voorlopig enkel voor Windows 11 Insiders op het Dev- of Canary-kanaal. Met andere woorden: in de volledig afgewerkte versie die op jouw pc staat, zal je de functie nog niet tegenkomen. Daarvoor zal je nog even moeten wachten.

© Microsoft

Eenmaal je de update kan installeren, zal je een nieuwe functie in de Paint-toolbar zien staan. Onder de sectie ‘afbeelding’ komt er nu een nieuwe knop waarmee je achtergronden van afbeeldingen kan verwijderen. Behalve op de knop drukken, hoef je zelf niets meer te doen: Paint herkent automatisch het onderwerp op de afbeelding en haalt automatisch de volledige achtergrond weg. Het zou bovendien ook mogelijk zijn om de achtergrond van een bepaald gebied te verwijderen.

Microsoft vindt hiermee zeker geen nieuwe functie uit, maar weet toch een primeur binnen te halen. Door een achtergrondverwijderaar naar Paint te halen, zit de functie nu namelijk standaard in Windows. Zo hoef je geen apps meer te installeren om even de achtergrond uit een foto te knippen. Binnenkort zouden er bovendien meer functies, die allemaal ondersteund worden door AI, naar Paint komen

Microsoft signaleert wel een foutje bij de update. In een eerste versie (11.2306.28.0) zat er, per abuis, een banner in het Paint-programma. Wie versie 11.2306.30.0 installeert is daarna van de banner vanaf. Wanneer de achtergrondverwijderaar voor het brede publiek beschikbaar is, dat laat Microsoft nog niet weten. Verwacht in ieder geval wel dat de functie in de nabij toekomst mee in een software-update vervat zit.

Uitgelicht artikel Microsoft Paint Microsoft Paint krijgt AI-functies

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business