Nieuws

Qualcomm levert nog drie jaar lang 5G-modems aan Apple

freaky leaky
© iStock / Xijian
Qualcomm zal er met 5G-modems voor zorgen dat de iPhone 16 tot en met 18 met draadloze netwerken kan verbinden.

Qualcomm laat vandaag weten dat het opnieuw samenwerkt met Apple. De Amerikaanse chipfabrikant zal iPhones en iPads voorzien van zijn Snapdragon 5G Modem-RF-chips, waarmee de telefoons verbinding maken met draadloze netwerken. De overeenkomst heeft een duurtijd van drie jaar, waardoor er dus nog drie jaar Qualcomm-modems in iPhones zullen zitten.

Voor beide bedrijven is de overeenkomst een goede zaak. Apple maakt al jaren zelf de chips voor hun iPhones. Met de omslag van Intel-chips naar Apple Silicon voor Mac-toestellen wist Apple zich al minder afhankelijk te maken van chipproducenten. Voor 5G-modems lijkt het echter niet te lukken: in Cupertino ontwikkelen ze al een tijd zo’n eigen modem, maar de resultaten blijven daar voorlopig van uit. De modem werd dan ook al meerdere keren uitgesteld – momenteel mikt Apple op 2025 om de modem helemaal af te hebben.

Uitgelicht artikel Apple iPhone 14 5G-modem van Apple zal pas voor 2025 zijn

Dat Apple nog drie jaar lang Qualcomm-materiaal in zijn iPhones kan steken, is dus een goede zaak. Ook bij Qualcomm, dat al een sterke aanwezigheid heeft op de 5G-markt, wrijven ze zich ongetwijfeld in de handen. De Apple-deal zorgt er namelijk voor dat het Amerikaanse merk nog aanweziger wordt als het om 5G-apparatuur gaat.

Voortzetting van de samenwerking

De samenwerking komt dan ook niet als een verrassing. In het verleden werkten Apple en Qualcomm al meermaals samen. Apple is al jaren de grootste afnemer van Qualcomm-modems, waardoor deze overeenkomst in feite een voortzetting van de samenwerking is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business