Nieuws

Telenet Business en Orange Belgium halen Vlaamse raamcontracten binnen

raamcontracten
© iStock / metamorworks
Telenet Business mag de Vlaamse Overheid voorzien van vaste netwerkconnectiviteit en Cloud PBX; Orange Belgium verzorgt de mobiele en IoT-connectiviteit voor de lokale overheidsdiensten.

Telenet Business en Orange Belgium halen raamcontracten binnen. Daarmee bieden ze de Vlaamse Overheid, lokale besturen en organisaties de mogelijkheid om aan voordelige prijzen telecomdiensten af te nemen.

Mobiele telefonie en IoT

Binnen de Vlaamse Overheid werd gezocht naar nieuwe leveranciers van onder andere internet en telefonie. Voorheen nam Proximus die taak op zich, maar daar vissen ze nu achter het net. In de plaats daarvan sleept Orange Belgium een contract ter waarde van 23 miljoen euro binnen. Daarin wordt beschreven hoe de telecomleverancier mobiele telefonie, datacommunicatie en IoT-connectiviteit aan de Vlaamse Overheid zal leveren. Dat komt neer op zo’n 75.000 simkaarten en 9.500 kaarten voor M2M en IoT-toepassingen.

Vast internet en cloudtelefonie

Vast internet voor de Vlaamse Overheid en lokale besturen wordt dan weer verzorgd door Telenet Business. Het raamcontract legt de termijn vast op maximaal zeven jaar. Telenet Business zal de Vlaamse Overheid daarnaast ook voorzien van Cloud PBX- of cloudtelefoniediensten. Het gaat hier om virtuele telefooncentrales – die kunnen vanuit de cloud beheerd worden door Telenet, waardoor goede dienstverlening makkelijk te garanderen is. “Telefonische communicatie blijft door het persoonlijke contact voor veel organisaties een zeer belangrijk communicatiekanaal. De virtuele telefooncentrale is een efficiënt systeem met allerhande telefonietoepassingen, zoals bijvoorbeeld snelkeuze van telefoonnummers of ‘wachten bij bezet’-diensten. Door de centrales uit die bedrijven weg te halen en onder te brengen in de cloud beheert Telenet de volledige centrale vanop afstand. Zo kunnen ze steeds vlot intern en extern communiceren”, aldus de Chief Commercial Officier B2B van Telenet, Geert Degezelle. De twee raamcontracten hebben samen een waarde van zo’n 43 miljard euro.

Telenet Business haalde eerder al raamcontracten binnen, waaronder het Belnet-raamcontract. Telenet Business staat dus ook in voor de WAN-connectiviteit tussen diensten die Belnet gebruiken. Ook in scholen passeert Telenet Business: eerder dit jaar haalde het het Schoolnet-raamcontract binnen, waarmee het Vlaamse scholen mogelijk maakt om zich op het glasvezelnetwerk aan te sluiten.

Ingang contracten

De contracten lopen sinds eind augustus. Overheidsdiensten en -organisaties kunnen sindsdien intekenen op de mobiele diensten en iOT-dienstverlening van Orange Belgium of het vaste internet en cloudtelefonie van Telenet Business.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business