Nieuws

X Premium-gebruikers kunnen verbergen wat ze liken

X (Twitter)
© iStock / Robert Way
Wie X Premium heeft, zal voortaan zijn vind-ik-leuk-activiteit kunnen afschermen voor andere gebruikers. Het lijkt vooral weggelegd voor publieke figuren.

Concreet zal je als betalende X-gebruiker je tab met likes kunnen verbergen voor anderen die je account bezoeken. Dat tweette (of X’te?) het socialmediaplatform dat jarenlang onder de noemer Twitter bekend stond. Op een screenshot is te zien hoe je de schuifknop kan gebruiken om simpelweg je Likes-tab te verbergen. De nieuwe feature is wel nog maar voor een beperkt aantal gebruikers beschikbaar, die via hun voorkeuren toegang hebben tot experimentele features.

© X

Het is een zoveelste feature waarmee grote baas Elon Musk zijn betalende gebruikers wil paaien of meer portemonnees wil doen opengaan bij de huidige gebruikers. X is naarstig op zoek naar inkomsten, nu de advertentie-inkomsten voor de Amerikaanse markt met 60 procent zijn gedaald. De feature lijkt ook geschikt voor wie zonder gespot te worden haatvolle of andere bedenkelijke tweets wil liken.

X Premium en meer privacy

Een X Premium-abonnement kost bij ons 116,16 euro per jaar. Het geeft je vroege toegang tot nieuwe features en uiteraard het blauwe verificatievinkje. In het verleden werden bekende figuren al weggehoond omdat ze niet doorhadden dat andere gebruikers konden zien welke tweets ze geliket hadden. Zo werd de Amerikaanse politicus Ted Cruz ooit ‘betrapt’ op het liken van een pornografische videoclip, tot groot jolijt van het internet. Mogelijks zullen heel wat publieke figuren gebruik willen maken van de extra ‘privacy’ die de bijkomende feature biedt.

Uitgelicht artikel Elon Musk “Elon Musk heeft privacy en security bij X op de helling gezet”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business