Nieuws

Google introduceert YouTube Create-app met AI-mogelijkheden

YouTube Create
© Google
Google lanceert YouTube Create: een app om, samen met AI, makkelijk YouTube-filmpjes te maken.

Google breidt het portfolio van YouTube uit. YouTube biedt nu niet enkel een website en een app om filmpjes mee te kijken. Met YouTube Create introduceert Google een YouTube-app waarmee je video’s kan maken en bewerken.

Meer nog: YouTube Create maakt gebruik van AI om je knappe video’s te helpen maken. Google kondigde de app eerder deze week aan. De bètaversie is nu beschikbaar voor Android “in geselecteerde markten”. België lijkt er voorlopig nog niet bij te zitten, maar dat kan natuurlijk snel veranderen.  

AI-mogelijkheden

YouTube Create is geen gewone editing-applicatie, maar brengt een aantal AI-mogelijkheden met zich mee. Zo komt er een AI-systeem dat je inzichten kan geven over je video’s. Uiteindelijk zal je ideeën voor nieuwe video’s en outlines daarvoor krijgen van het nieuwe AI-systeem. De bedoeling is dat creators sneller en met minder moeite video’s kunnen inblikken. Deze functies komen vanaf volgend jaar naar de app.

Volgend jaar komen er nog AI-mogelijkheden naar Youtube Create. Een van die mogelijkheden is ‘Assistive Search’. Door een beschrijving van je filmpje in te typen zou YouTube op zoek gaat naar de juiste muziek om erbij af te spelen.

Meest indrukwekkend is echter ‘Aloud’. Dat is een AI-systeem van Google waarmee content gedubt kan worden. Maak je zelf een video in het Nederlands? Dan zou Aloud, dat ingebakken zit in YouTube Create, een versie van die video kunnen maken met een Engelse stem.

Retoucheren

De app maakt het ook mogelijk om scènes te retoucheren, zowel op vlak van beeld als op vlak van audio. Je zal video’s ook in verschillende aspectratio’s kunnen knippen en je krijgt een reeks van emoji’s en GIFs waarmee je aan de slag kan. Verder komt YouTube nog met een functie die ze ‘Dream Screen’ noemen. Met die functie zou je AI-gegenereerde achtergronden voor je YouTube Shorts-filmpje kunnen maken. Die functie staat, net als heel wat andere AI-functies, op de planning voor volgend jaar.

Uitgelicht artikel YouTube blokkeert video’s voor gebruikers met adblocker

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business