Nieuws

Vivaldi-browser komt naar iPhone en iPad

vivaldi
© Vivaldi
De Vivaldi-browser is klaar voor een publieke release op iOS-toestellen, nadat die de voorbije maanden volop getest werd in bèta.

Vivaldi laat weten dat zijn mobiele browser te downloaden is voor iPhones en iPads. In de VS, althans, want wij konden hem nog niet spotten in de Belgische App Store. De nieuwe browser voor iOS bevat een aantal features waar Android- en desktopgebruikers al langer mee vertrouwd zijn. Toch wil Vivaldi de dingen lichtjes anders doen. Zo is er een balk met tabs, zoals we die van desktopbrowsers kennen.

Tab Bar en Tab Switcher

Die Tab Bar staat standaard ingeschakeld. Op iPads kan die handig zijn, maar op kleinere smartphones kan het een uitdaging worden om het overzicht te bewaren. Daarom heeft Vivaldi een Tab Switcher voorzien die een speciale viewmodus biedt om een blik te kunnen werpen op alle openstaande tabs. Actieve tabs worden gemarkeerd met een rand rond de miniatuur en gebruikers kunnen die dan vervolgens sluiten of andere tabs openen, een beetje zoals bij Google Chrome voor mobiel, dus.

Vivaldi voor iOS: ingebouwde features

Gebruikers kunnen met Vivaldi snel Notities bewaren, door bepaalde tekst of webcontent te markeren, die selectie ingedrukt te houden en de actie ‘Kopieer naar notitie’ te kiezen. Ook wanneer gebruikers een bepaalde pagina later willen lezen, kunnen ze die als zodanig opslaan met een Leeslijst.

Net als in het verleden heeft Vivaldi ook voor de iOS-versie een ingebouwde advertentie- en trackerblocker. Die optie zal terug te vinden zijn onder Privacy bij Instellingen. Blokkeerinstellingen kunnen meer verfijnd worden ingesteld, per website.

Vivaldi voor iOS vind je in de App Store terug als Vivaldi Powerful Web Browser. Een zoekactie naar ‘Vivaldi’ leverde bij ons eerst niets op, maar de app is er wel degelijk.

Uitgelicht artikel Vivaldi integreert Mastodon Vivaldi integreert Mastodon in desktopbrowser

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business