Nieuws

Ray-Ban Stories zijn nu beschikbaar in België

ray-ban stories
© Ray-Ban/Meta
Ray-Ban Stories, de slimme bril die Meta samen met het brillenmerk op de markt bracht, komt vanaf donderdag naar België. Ze zijn nu te koop in tien landen.

De Ray-Ban Stories werden in 2021 aangekondigd en verschenen op 9 september van dat jaar in de Verenigde Staten, Australië, Canada, Ierland, Italië en het Verenigd Koninkrijk. Daar komen nu Frankrijk (vanaf april), Spanje, Australië en dus ook België bij. Bij ons kost de bril 329 euro. Met de Ray-Ban Stories kan je foto’s en video’s maken, maar ook telefoongesprekken voeren en naar muziek luisteren. 

Verbeterde audio

De twee piepkleine, naar de oren gerichte speakers schoten voorheen wat tekort en daar heeft Ray-Ban naar verluidt een mouw aan gepast. Ray-Ban heeft niet alleen het maximale volume opgetrokken met 50 procent, maar de speakers ook helemaal vernieuwd. Die zouden nu in staat zijn om dubbel zoveel bassen te genereren en de directionele audio beter over te brengen. Zo mag er minder audio ‘uitlekken’ en moet de ervaring voor de gebruiker een stuk beter worden, tijdens het bellen of het luisteren naar muziek. Achtergrondgeluid of windruis zou veel minder impact mogen hebben.

Ultrawide van 12 MP 

Ook de beeldkwaliteit kreeg een upgrade, dankzij de nieuwe ultrawidelens die beelden kan schieten in 12 MP. Video’s opnemen kan zo in 1080p en clips van maximaal 60 seconden lang. Via het stemcommando ‘Send a photo’, kan je beelden zelfs rechtstreeks delen via de Stories-bril.

Ray-Ban zegt dat beelden automatisch in portretoriëntatie worden gemaakt. Zo kan de fabrikant ze optimaliseren, zodat ze authentiek weergeven wat de brillendrager zelf ziet. De slimme bril wordt ondersteund door de Meta View-app, waarin je de beelden die je maakte kan delen via je favoriete smartphone-apps.

Ray-Ban Stories in nieuwe stijl

Tot slot heeft het modieuze brillenmerk nieuwe uitvoeringen voorzien. De Ray-Ban-Metabril is er nog altijd in de klassieke Wayfarer-stijl, maar nu ook in een Headliner-ontwerp, voor een meer retro look. Beide modellen zijn in het mat en glanzend zwart verkrijgbaar. Daarnaast introduceert Ray-Ban nog drie nieuwe framekleuren: Jeans, Rebel Black en Caramel. Wie daar zijn gading niet vindt, kan uiteraard nog terecht op het Ray-Ban Remix-platform, om zelf aan de slag te gaan met wel 150 mogelijke combinaties.

Uitgelicht artikel Ray-Ban Stories Ray-Ban Stories-brillen van Meta vergaren stof

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business