Nieuws

Samsung bouwt tweede batterijfabriek in VS

Samsung
© iStock / georgeclerk
Officiële documenten bevestigen het: Samsung SDI zal een tweede productielijn voor batterijen opstarten in de VS. De nieuwe productielijn komt er in samenwerking met Stellantis.

Samsung SDI, de batterijentak van de Zuid-Koreaanse technologiereus, zal een tweede productielijn opstarten in het Amerikaanse Indiana. Momenteel staat daar al een fabriek waar batterijen gemaakt worden, maar die kan niet voldoen aan de vraag. De nieuwe productielijn wordt gerealiseerd in het teken van een samenwerking met Stellantis voor de Amerikaanse markt.

Die samenwerking heet ‘StarPlus Energy’. Vanuit StarPlus werd recent aangekondigd dat beide partijen een bijkomende batterijproductielijn wilden. Die komt er nu, al zal het nog even duren voor ze er staat. Tussen april 2024 een november 2027 zou Samsung daarvoor 1,97 miljard dollar investeren. Dat bedrag komt overeen met het aandeel van Samsung in het project, dat 51% bedraagt.

Dat wil ook zeggen dat de fabriek in 2027 operationeel moet zijn. Jaarlijks zou de fabriek zo’n 34 gigawattuur (GWh) moeten opleveren. De productielijn die er nu al staat, wordt bovendien opgeschaald. Eerst moest  de fabriek zo’n 23 GWh gaan leveren, maar dat wordt opgeschaald naar 33 GWh. Uit die eerste batterijfabriek zouden in begin 2025 de eerste batterijen moeten komen.

Onder het Stellantis-merk vallen namen als Alfa Romeo, Abarth, Citroën, Chrysler, Dodge, Fiat, Jeep, Lancia, Opel, Peugeot en Ram.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business