Nieuws

Eerste hands-on video Pixel 8 duikt op

Google Pixel 8 teaser
© Google
Nog voor Google op woensdag 4 oktober de Pixel 8-serie onthult, is dit weekend een hands-on video met de Pixel 8 opgedoken.

Veel kon de YouTuber alvast niet uitlekken. Vrijwel alle details van de Google Pixel 8-serie zijn reeds uitgelekt, inclusief alle specificaties en prijzen. Wel bevestigt de video weeral diverse details van het nieuwste Pixel-model. Zo staat op de verpakking dat het toestel 128 GB opslag meekrijgt. Ook maakt de verpakking melding van het 6,2-inch-scherm van de Google Pixel 8. Daarmee is de nieuwste kleine Pixel iets compacter dan zijn voorganger. Googles Pixel 7 kreeg namelijk een 6,3-inch-scherm mee.

Uitgelicht artikel Google Pixel 8 Google Pixel 8 krijgt veel langer software-updates

Verder bevestigt de video dat de Pixel 8-serie geleverd wordt zonder oplader. Wel vind je in de doos een usb-c-kabel én de simtool. Een nieuwe oplader heb je waarschijnlijk niet nodig – de Pixel 8 laadt net als zijn voorgangers op met nog geen 20 watt. Kortom: elke standaard 20-watt-usb-c-oplader die in je huis rondslingert, voldoet.

Google Pixel 8 in ‘Hazel’

In de video maken we ook kennis met een van de kleurstellingen: ‘Hazel’. We kennen die kleur onder meer van de de Pixel Tablet en Pixel 7 Pro. Net als op de Pixel 7 Pro maakt d glazen afwerking van boven ook plaats voor de bekende ‘camerastrook’. Naar verluidt steekt Google een 50 MP-hoofdcamera en groothoekcamera van 12 MP in die strook. Vanvoor vind je nog een 10,5 MP-selfiecamera.

Belgisch tintje

Zoals gezegd: vrijwel alle details van de Google Pixel 8 zijn reeds uitgelekt. Het is nog wel giswerk of alle gelekte details kloppen. Op 4 oktober kan Google antwoord geven op onze vragen: dan lanceert Google namelijk de Pixel 8-serie. Mogelijks vindt op die datum ook de introductie van de Pixel Watch 2 en nieuwe Pixel Buds Pro plaats.

Mogelijks krijgt het Made by Google-event op 4 oktober ook een Belgisch tintje. Verleden week dook plots een teaser op van Proximus over een nieuw product van Google. Exacte details worden vooralsnog niet genoemd en ook Google houdt de kaken stijf op elkaar. Wij denken wel de komst van Googles Pixel-serie naar België te ruiken, maar 100 procent zekerheid hebben we niet.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business