Nieuws

Proximus hint op komst Google Pixel 8-serie naar België

Google Pixel 8 teaser
© Google
Telecomprovider Proximus spreekt op een teaserpagina over een ‘geheimpje’. Vermoedelijk gaat het om de aanstaande Google Pixel 8 en Pixel 8 Pro.

“Can you keep a secret?”, kopt Google op een teaserpagina van telecomprovider Proximus. Op deze pagina kunnen consumenten en bedrijven zich inschrijven om “als eerste” het geheim te ontdekken. Meer informatie wordt niet benoemd. Wel vind je links op de pagina nog een gesprek tussen Google en de telecomprovider, waarin ze vooruitblikken op een ‘geheimpje’ dat binnenkort wordt onthuld.

Vermoedelijk is dat geheimpje Google’s Pixel 8-serie, met daarin de Pixel 8 en Pixel 8 Pro. Mocht die ontcijfering kloppen dan brengt de zoekgigant zijn Pixel-serie dit jaar voor het eerst uit in België. Het bedrijf deed vorig jaar al hetzelfde in Nederland, toen met de Google Pixel 7-serie. Ook die smartphoneserie werd eerst in samenwerking met een telecomprovider – het toenmalige T-Mobile – geteaset.

Overigens komt de komst van Google Pixel-telefoons naar België niet helemaal uit de lucht vallen. Eerder dit jaar begon Google namelijk plots Belgische 5G-netwerken te ondersteunen op Pixels. Die stap wordt meestal gezien als opmars naar de introductie van Pixel-telefoons in een land. Dat lijkt nu dus ook het geval te zijn. Google kan daar zelf overigens ‘niets over kwijt’, antwoordt een woordvoerder op vragen van TechPulse.

Beschikbaar via grijze import

Bovendien waren veel consumenten al bekend met het Pixel-merk. Onder meer Fnac verkocht de Pixel-reeks al een tijdje, hetzij via grijze import. Dat gold ook voor de Belgische Amazon-winkel. Via het Nederlandse Belsimpel was het toestel ook verkrijgbaar; uiteraard putte die webwinkel steeds uit rechtstreeks verkregen, Nederlandse voorraden.

Uitgelicht artikel pixel 8 Google teaset Pixel 8 nu officieel in aanloop naar iPhone-event

Made by Google-evenement

Google kan de komst van Pixel-telefoons naar België dus noch ontkennen, noch bevestigen. Lang zullen we gelukkig niet moeten wachten op het definitieve woord. Op 4 oktober vindt namelijk al het Made by Google-evenement plaats. Dan horen we meteen of België onderdeel wordt van het Pixel-rijk. Tot 4 oktober moeten we dus nog even een andere bezigheid zoeken.

Wil je intussen al meer weten over de Pixel 8-serie? Vrijwel alle specificaties en zelfs de prijzen van de Google Pixel 8 en Pixel 8 Pro zijn reeds bekend. Goed om te weten: het gaat uiteraard wel steeds om geruchten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business