Nieuws

ASUS’ eerste Chromebook Plus is te krijgen vanaf december

Chromebook Plus CX34
© Asus
ASUS lanceert een eerste toestel in de nieuwe Chromebook Plus-categorie en het is vanaf december te krijgen.

Gisteren maakte Google bekend dat er een nieuwe en sterkere Chromebook Plus-lijn in de maak is. Het gaat om krachtigere toestellen die aan strengere minimumvereisten moeten voldoen en AI-functies krijgen. ASUS kondigde meteen zijn eerste Chromebook Plus aan, de CX34.

Het gaat om een 14-inch-laptop, waarmee ASUS vooral inzet op wie veel onderweg is. Het toestel weegt slechts 1,44 kg, waardoor je het makkelijk kan meenemen. Bovendien kan je het toestel laten uitrusten met een processor tot Intel Core i7 van de twaalfde generatie. Verder komt ASUS gebruikers tegemoet met 5,7-inch-touchpad, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2 en een batterij die tot 10 uur zou meegaan. Voor bedrade verbindingen dien je dan weer naar de twee usb-c-aansluitingen te kijken. Daarmee kan je het toestel aan een externe monitor hangen, het toestel opladen of snel data doorsluizen. Verder heb je toegang tot twee USB 3.2-poorten, een HDMI 1.4-poort en een 3,5 mm-combojack.

© ASUS

Verder is de Chromebook Plus uitgerust met 16 GB LPDDR5 RAM, geklokt aan een snelheid van 4.800 MHz. Zoals vereist van Chromebook Plus-toestellen wordt de ASUS CX34 ook uitgerust met een opslagschijf met 512 GB capaciteit. ASUS zelf ziet zijn gebruikers die opslagruimte gebruiken voor Adobe Photoshop- en Adobe Express-projecten. Bij de laptop krijg je bovendien gratis Adobe Photoshop Web op proef, al moet je daarvoor je nieuwe laptop nog voor 1 januari 2024 bestellen.

Het display heeft een Full HD-resolutie en is gebouwd met driezijdige NanoEdge-technologie. De webcam krijgt eenzelfde 1080p-resolutie, volledig in lijn met wat de Chromebook Plus-voorschriften voorschrijven. Dat wil ook zeggen dat de webcam ondersteuning biedt voor visuele ruisonderdrukking – zo zorg je ervoor dat je altijd goed in beeld komt.

Prijs en beschikbaarheid

De ASUS Chromebook Plus CX34, zoals het toestel volledig heet, komt in december uit in de Benelux. Het toestel krijgt een adviesprijs mee van 599 euro en zal via Amazon te kopen zijn. Daar kan je bovendien kiezen uit twee kleuren: Pearl White en Rock Grey.

Uitgelicht artikel ChromeOS Nieuwe en sterkere ‘Chromebook Plus’-toestellen krijgen AI-functies
aiasuschromebookChromebook Pluschromeosgooglehardwarelaptops

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen